Catalunya Diari

La casa de pagès cremada al Pallars Sobirà torna a obrir les portes

La casa de pagès cremada al Pallars Sobirà torna a obrir les portes| Redacció - Fotografia: Casa Vilanova

La casa pairal Vilanova de Pujol obrirà de nou les seves portes el proper 13 d'agost, coincidint amb la tradicional Festa Major del poble, després de registrar-se un incendi durant la matinada del primer dia de l’any 2016. L'immoble ha estat totalment reconstruït i ja està a punt per la seva reobertura al públic.

La matinada del passat 31 de desembre, la casa pairal sofria un incendi que acabaria cremant bona part de la residència. Tot i que el grup de persones que es trobaven celebrant allí el Cap d’Any van poder sortir-n’hi il·leses, l’habitatge va patir nombrosos danys al teulat i moltes de les habitacions van quedar totalment calcinades.

Al voltant de tres quarts de dues de la nit, els inquilins es van adonar que hi havia fum i es van afanyar a recollir el que van poder i sortir de la casa. Com a conseqüència de l’incendi, 9 persones, entre elles un menor, van haver de ser traslladades a una altra residència per acabar de passar la nit. L’origen del foc, va ser causat per una guspira que va encendre el teulat a la sortida de la xemeneia. Malauradament, aquest tipus d’incendis no són res de nou en cases de muntanya on la construcció amb fusta acostuma a ser la més habitual.

Casa Vilanova és una casa pairal que data del segle XVI i que ha estat totalment reformada conservant el seu caràcter antic. Situada al poble de Pujol, forma part d’una finca agrícola i ramadera que es troba enmig de la natura. Són moltes les persones que escullen destinacions com aquesta que els permeten, durant les vacances, allunyar-se de les aglomeracions de les grans ciutats.


Comentaris

envia el comentari