Catalunya Diari

La central hidroelèctrica de Talarn és ara un espai cultural

La central hidroelèctrica de Talarn és ara un espai cultural| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tremp

 

Endesa i l’Ajuntament de Tremp han signat un acord de col·laboració per tal que una part de la central hidroelèctrica de Talarn esdevingui un espai cultural i pugui ser visitat. Així, s’habilitarà l’antic taller mecànic de la central com a sala d’exposicions permanent, que passarà a ser gestionada pel consistori, i en la qual es preveu ubicar-hi en breu, i de forma fixa, la mostra 'El Pallars il·lumina Catalunya', després de la seva singladura pel Principat en els últims anys. 

Així mateix, l’acord, que l’han firmat l’alcalde de Tremp, Víctor Orrit, i la responsable de la Unitat de Producció Hidràulica Ebre-Pirineus d’Endesa, María Ordóñez, també preveu realitzar una petita intervenció a la mateixa central perquè els visitants, com a complement de l’exposició, puguin també observar el funcionament de la instal·lació. D’aquesta manera s’habilitarà una petita sala a l’exterior de la central des de la qual, i a través d’unes grans vidrieres, es puguin contemplar els alternadors i les turbines sense la necessitat de transitar per la sala de màquines i, per tant, sense interferir en el treball de l’empresa.
 
Amb aquesta actuació s’aconseguirà crear un itinerari turístic i cultural al Pallars Jussà entorn el món de les centrals hidroelèctriques i la història que les envolta, tot unint la central hidràulica de Talarn i el Museu Hidroelèctric de Catalunya a Capdella sota un mateix paraigües. El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Talarn que se sumaran a l’acord un cop s’hagi de gestionar el nou equipament turisticocultural.


Comentaris

envia el comentari