Catalunya Diari

La cercavila i la lectura del pregó infantil enceten la Festa Major de la Seu d'Urgell

La cercavila i la lectura del pregó infantil enceten la Festa Major de la Seu d'Urgell| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 El primer acte de la Festa Major de la Seu ha consistit en una cercavila on els nens i nenes han desitjat a tots els urgellencs i urgellenques una molt bona festa major. La cercavila s'ha iniciat a la plaça de Catalunya, recorrent el centre de la ciutat fins arribar a la plaça dels Oms, davant de l'ajuntament, on han estat rebuts per la tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones, Anna Vives, i la regidora de Festes, Meritxell Planes, que han agraït la seva participació i que alhora es poden sentir orgullosos de ser ells els protagonistes de donar el el tret de sortida d'aquesta festa. Vives i Planes també han remarcat que els nens i nenes ajudin a la comissió de festes durant aquests dies per tal que tothom actuï amb civisme i surtin al carrer amb un somriure.
 
El pregó infantil ha estat elaborat conjuntament entre tots els casals i esplais i ha estat llegit per una dotzena d'infants en representació de cadascun d'ells. Els nens i nenes de la Seu han volgut engrescar a tothom a participar activament en tots els actes de la Festa Major i que tothom se la faci seva. El primer acte de la Festa Major de la Seu ha acabat amb una animació musical des de la mateixa plaça dels Oms, on nens i nenes, monitors i monitores, i pares i mares han pogut ballar i cantar a ritme de festa major.
 
La festa tot just acaba de començar!
Les atraccions i firetes de Festa Major, situades al pàrquing del Doctor Peiró, tindran aquest divendres un cost d'un euro fins a les dotze de la nit.
 
El programa de la Festa Major de la Seu d'Urgell seguirà a partir de les 18.00 hores amb el torneig de bàsquet 3x3 a la plaça Catalunya. Paral·lelament, a l'Agrobotiga Porté Betriu, tindrà lloc una degustació de cervesa, la VIP Artesana de Bellestar. a les 20.00 hores, al centre cívic El Passeig, les joves voluntàries europees, Marie-Sophie Geske i la Dasha Lavrinienko, que fa sis mesos que porten a terme el seu servei de voluntariat europeu a l'Oficina Jove de l'Alt Urgell, presentaran el documental que elles mateixes han elaborat durant la seva estada i que porta per títol“El nostre camí pels Pirineus”.
 
També a les 20.00 hores hi haurà dansa a la fresca, a càrrec de l'Escola Municipal de Dansa de la Seu, a la plaça de les Monges. A les 20.30 hores, s'iniciarà des de la plaça Soldevila la sortida de marxa nòrdica que organitza l'AE Nordi Walking-Nòrdic Esport. A les 21.00 hores, se celebrarà la segona botifarrada popular al carrer Sant Joan Baptista de La Salle, organitzada per la Penya Barcelonista i la Germandat de Sant Sebastià. a les 23.00 hores, començarà a l'Espai Casetes el SeuRock amb les formacions: Creamy creature, No smoking, TPM, Tobacco Road, Planet EXL, The Playback Street Boys, Beca Espasmus i Huele a Kadaver. A les 00.00 hores, hi haurà dues propostes diferents: una exhibició i salsa party a la plaça del Camp del Codina, a càrrec de l'Escola Salsa Passió, organitzat els pubs de la Seu d'Urgell; i el Ball de Festa Major amb el Trio Bugatti a la plaça de Catalunya. A més, i també al punt de la mitjanit s'iniciarà el SeuTrònic, nit tecno amb Micky Deep, A.Guardia, Xuanlee, Drum'n'lady, MFB i G-Duma que actuaran a la sala esportiva polivalent.


Comentaris

envia el comentari