Catalunya Diari

La CHE assegura que es va avisar de possibles crescudes de rius la setmana passada

La CHE assegura que es va avisar de possibles crescudes de rius la setmana passada| Text i fotografia: ACN

El president de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, Raimundo Lafuente, ha visitat aquest dijous els municipis afectats per la crescuda de la Ribera Salada a causa de les pluges de la setmana passada. Lafuente ha fet una visita per fer una primera valoració de danys i ha senyalat que "des de la CHE es va donar avis de possibles crescudes, tot i que aquesta no és competència nostra".

Una setmana després dels aiguats que van caure en diferents punts de la demarcació de Lleida provocant importants desperfectes materials però també humans amb les quatre víctimes mortals d'una residència geriàtrica d'Agramunt, que van morir ofegades per l'aigua desbordada del Sió que va inundar el semisoterrani on estaven dormint, el president de la CHE ha visitat una de les zones afectades, a la Ribera Salada, entre el Solsonès i l'Alt Urgell.

Lafuente ha remarcat que sí que van avisar de possibles crescudes dels rius per les previsions de fortes pluges tot i que ha atribuït aquesta competència a altres organismes de la Generalitat. En aquest sentit, ha afegit que a les conques afectades, amb rius que normalment no transporten grans quantitats d'aigua com són l'Ondara i el Sió, no hi tenen estacions d'aforament, per la qual cosa no disposaven de més informació que altres organismes.

El president de la CHE ha assegurat que la reparació dels danys no correspon a la Confederació i ha afirmat que es faran peritatges dels desperfectes i es passarà l'informe a la direcció general i el Ministeri ''que són qui els han de reparar".

L'alcaldessa de Bassella, Cristina Barbens, ha explicat que ha afectat "sobretot" a la zona de platja fluvial d'Ogern, un espai lúdic i turístic. Barbens ha especificat que "l'espai s'ha omplert de fang i la crescuda ha deixat intransitables els dos camins d'accés a la platja". L'alcaldessa ha afegit que des del consell comarcal es va demanar valoració de danys que ha fet l'arquitecte municipal i ha apuntat que la reparació d'aquests podria ascendir a 80.000 euros. L'alcaldessa també ha manifestat que han entregat a la CHE un informe dels danys i la valoració de la reparació, ja que gran part del que s'ha fet malbé va ser construït per la Confederació. Barbens ha especificat que "hi ha danys a tots els murs de contenció de la Ribera Salada des d'Ogern fins a Altés".


Comentaris

envia el comentari