Catalunya Diari

La CHE destinarà noves inversions sobre el riu Garona

La CHE destinarà noves inversions sobre el riu Garona| Redacció - Fotografia: Conselh Generau d'Aran

 

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, atenent la demanda del Conselh Generau d’Aran, que recollia l'aportació dels ajuntaments aranesos, ha comunicat que com organisme de conca iniciarà immediatament accions puntuals d'acondicionament i restitució de la traça del riu Garona a les zones perifèriques al nucli que no havien estat treballades fins ara. 

Les accions consistiran en la restitució dels marges del Garona i amb la retirada de les restes de material que en aquests moments encara es troben al llit del riu. També es faran treballs d'eliminació de vegetació a les zones de màxima densitat i que puguin ser un perill en cas de noves avingudes.
 
D'aquesta manera, el govern del Conselh Generau d’Aran es troba satisfet pels acords que s’han assolit amb la CHE. Les accions estan previstes als trams dels pobles de Tredòs, Salardú, Garòs, Gessa, Arties, Vielha, Arròs, Es Bòrdes, Bossòst, Les i Bausen. Les obres seran executades directament per la CHE, i el seu finançament correrà a càrrec de la pròpia institució dins dels seus pressupostos i executades com a organisme de conca.
 
"Després de les gestions realitzades davant de la CHE, la Delegación del Gobierno i del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente a Madrid, aquesta nova inversió dóna resposta a part d’aquelles demandes”, ha explicat el síndic d’Aran, Carlos Barrera.
 
D’altra banda, el Conselh Generau d’Aran va presentar al·legacions fent constar que l'estudi tècnic sobre el flux preferent del riu Garona era anterior a l'episodi d'inundacions del 18 de juny de 2013. Per tant, amb la modificació patida en la pràctica totalitat de la traça del riu Garona, els estudis hidràulics presentats no eren vàlids en aquests moments.
 
La Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE) ha admès aquesta realitat i ara es troba pendent del nou estudi cartogràfic que ha de realitzar l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya a través del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment, s’haurà de fer un nou estudi hidràulic ajustat a aquesta cartografia. Serà aleshores, amb les dades obtingudes, que aconseguirà ajustar-se a la realitat de la traça del riu Garona. Un altre element important de l'estudi és que també contemplarà les obres de defensa executades a partir de les inundacions.


Comentaris

envia el comentari