Catalunya Diari

La coca de recapte, protagonista de la Firacóc de Tàrrega els dies 14 i 15 de maig

La coca de recapte, protagonista de la Firacóc de Tàrrega els dies 14 i 15 de maig| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

L'Ajuntament de Tàrrega enllesteix els preparatius per obrir aquest cap de setmana, dissabte 14 i diumenge 15 de maig, la Firacóc 2016 - 29è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca. El certamen gastronòmic esdevindrà altre cop un atractiu aparador de la coca de recapte en el marc de la Festa Major de la capital de l'Urgell. 

Sota l'organització de la Regidoria de Promoció Econòmica, l'Espai MerCAT rebrà una vintena d'expositors procedents de les demarcacions de Lleida, Barcelona i Tarragona. El públic tindrà ocasió de degustar una àmplia varietat de cócs (escalivada, carabassó, samfaina, arengada,...) juntament amb altres receptes dolces i salades: panadons, orelletes, galetes, bunyols...
 
La Firacóc, amb gairebé tres dècades de tradició, vol ser així punt de trobada per als gourmets dels productes de fleca alhora que una plataforma de promoció per als forners artesans.
 
La convocatòria, que compta amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, es completarà el diumenge 15 a la tarda amb l'Aplec del Cóc a càrrec de la Coordinadora de Moviments Juvenils. En aquesta festa, origen de la Firacóc, el públic podrà adquirir el cóc genuïnament targarí durant el ball de Festa Major a la Plaça de les Nacions sense Estat.
 
Activitats complementàries
Com a propostes paral·leles s'impartiran tallers gratuïts de fleca i de pastisseria pensats per a totes les edats. Petits i grans aprendran com elaborar magdalenes i galetes artesanes a més del cóc com a producte estrella. Els encarregats dels tallers són mestres forners i rebosters amb establiments oberts a Tàrrega. El regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, ha qualificat la Firacóc com la principal aposta de l'Ajuntament de Tàrrega en l'àmbit gastronòmic.
 
Els tallers, oberts a tota la família, que s'han programat són:
Dissabte 14 de maig, de 18.00 a 21.00 hores: Taller de magdalenes a càrrec de Verónica Lumbreras, pastissera artesana de L'Esbarjo (Tàrrega).
 
- Diumenge 15 de maig, d'11.30h a 14.00 hores: Taller de galetes de mantega decorades amb fondant a càrrec de Sandra Corrales, pastissera artesana de Dolç Cafè (Tàrrega).
 
- Diumenge 15 de maig, de 17.00 a 21.00 hores: Taller de cóc targarí a càrrec d'Òscar Gabernet, mestre flequer de Forn de Pa O. Gabernet (Tàrrega).
 
L'horari de Firacóc 2016, que s'ubicarà a l'Espai MerCAT i Plaça de les Nacions sense Estat, serà: dissabte de 18.00 a 22.30 hores, i diumenge, de 10.00 a 14.00 hores i de 17.30 a 22.30 hores. L'entrada és gratuïta, tot i que també hi ha la possibilitat de fer quatre tastets i una beguda al preu de 7 euros.


Comentaris

envia el comentari