Catalunya Diari

La companyia escandinava Norwegian Air s'incorpora a les operacions de l'aeroport de Lleida-Alguaire

La companyia escandinava Norwegian Air s'incorpora a les operacions de l'aeroport de Lleida-Alguaire| ACN - Fotografia: Aeroport Lleida-Alguaire

 

La companyia escandinava Norwegian Air s'incorpora a l'aeroport de Lleida-Alguaire a través del touroporeador britànic Neilson. Així ho ha explicat el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, que ha destacat que aquesta companyia disposa d'avions més grans i per tant ''hi haurà més trànsit a l'aeroport''. 

L'aeroport de Lleida-Alguaire tindrà a partir del pròxim diumenge, dia 20 de desembre, una ''nova bandera'' amb la incorporació en les operacions de la companyia escandinava Norwegian Air que transportarà esquiadors britànics a través del touroperador Neilson. Segons el delegat del Govern a Lleida, aquesta companyia fa servir avions més grans i per tant hi haurà més trànsit a l'aeroport. 
 
La temporada d'hivern durarà tres mesos i mig i el delegat del Govern ha assenyalat que ''s'està venent molt bé'' per la qual cosa confien amb què diumenge, si la meteorologia ho permet, es puguin iniciar les operacions amb normalitat. I es que les previsions de persistència de l'anticicló comporten el risc que hi pugui haver boira en el moment dels aterratges i enlairaments, i si aquesta és molt espessa caldrà desviar els avions a un altre aeroport com ja ha passat altres hiverns.
 
Paral·lelament, la poca neu que hi ha a les pistes d'esquí del Pirineu també és una altra preocupació ja que la gran majoria de passatgers que arriben a Alguaire ho fan per anar a esquiar i si no hi ha pistes obertes això pot suposar un risc de baixada de la demanda. No obstant, des del Govern es confia en que la temporada serà bona i Farré ha dit que per això es posa a disposició ''un bon aeroport'' tot i que ''no podem arreglar ni l'anticicló ni la neu que hi ha''.
 
De la mateixa manera, Farré també ha dit que és difícil canviar la xifra de passatgers britànics que van a esquiar a Andorra i no ho fan a Catalunya. I es que el 95% ho fa a les pistes andorranes per una qüestió d'oferta i millor preu de forfets. Farré ha lamentat que no puguin influir en les decisions sobre la compra de les persones i ha destacat que l'important és que hi hagi també oferta d'esquí a Catalunya per poder-hi competir. 
Neilson ha concentrat aquesta temporada l'aeroport d'origen a Londres-Gatwick amb dos vols cada diumenge. L'any passat només hi havia un vol des de Londres i aquest any n'hi ha dos que substitueixen els de Bristol i Southampton. Els avions seran aquesta temporada de quasi 200 passatgers, excepte l'avió de Birmingham que serà d'uns 100 passatgers. Així el touroperador britànic ofereix 4 vols setmanals cada diumenge procedents de Manchester i Londres-Gatwick. 
 
D'altra banda, els vols de la companyia israeliana Arkia començaran el dia 15 de gener enllaçant Tel-Aviv amb Lleida. La companyia oferirà un vol a la setmana fins al 25 de març.
 
La suma total de vols que s'operaran durant aquest hivern a la plataforma lleidatana serà de 72 amb els dos vols setmanals que ofereix durant tot l'any Air Nostrum fins a Palma. L'any passat van passar més de 24.000 passatgers per Lleida-Aiguaire durant la temporada d'hivern.


Comentaris

envia el comentari