Catalunya Diari

La concessionària Alsa gestiona des d’aquest mes d’agost el bus urbà municipal de Tàrrega

La concessionària Alsa gestiona des d’aquest mes d’agost el bus urbà municipal de Tàrrega| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

La nova empresa adjudicatària del bus urbà municipal de Tàrrega, Alsa, ja opera des d’aquest mes d’agost a la capital de l’Urgell, prenent el relleu a l’anterior concessionària, Ponent Bus. El traspàs de la gestió suposa un estalvi de 32.500 euros anuals per al consistori ja que la nova licitació del servei s’ha resolt per 86.000 euros anuals, una quantitat un 27% inferior. 

El canvi de concessionària no ha alterat les rutes ni els horaris. A més, es manté la plantilla de conductors, que ha passat de Ponent Bus a Alsa. Alhora s’ha posat en circulació un nou vehicle de dimensions més reduïdes, menys contaminant i de menys consum. L’adjudicació a Alsa té una vigència de cinc anys, prorrogables.
 
Els usuaris de les targetes multiviatge, les quals permeten utilitzar el bus amb tarifes reduïdes, han de bescanviar-les per altres de noves abans del 13 de setembre. El tràmit, gratuït, s’efectua a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, a la Casa Consistorial. Fent ús de les targetes, el preu del viatge per a les persones majors de 65 anys o amb discapacitat oscil—·la entre 0,30 i 0,23 euros, depenent del nombre de desplaçaments adquirits. Per a la resta, el preu oscil—·la dels 0,60 als 0,46 euros. El nombre de targetes expeses actualment ascendeix aprop de 650. Val a dir que un bitllet senzill costa 1 euro i que el servei és gratuït per als infants menors de 4 anys. 
 
Aquest transport de viatgers circula per una ruta que suma 9,5 quilòmetres vertebrant tots els barris. En total, s'atura a una trentena de parades amb 11 freqüències de pas durant la jornada, de 8.00 a 13.30 hores i de 14.30 a 19.30 hores, de dilluns a divendres. El servei també conserva el trajecte especial de matí que facilita l’arribada dels usuaris al Centre d'Assistència Primària (CAP) a l’hora de les analítiques, a les 08.00 hores. L'itinerari s'inicia a les 07.30 hores al barri del Sol Ixent i finalitza 25 minuts després davant la porta del centre sanitari, efectuant 20 parades. 


Comentaris

envia el comentari