Catalunya Diari

La cultura i el turisme, presents a Fira Q Balaguer

La cultura i el turisme, presents a Fira Q Balaguer| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 Roigé, que ha presentat aquest dimarts la fira al costat dels regidors Toni Velimelis, Guifré Ricart i Miquel Aige i la responsable de fires, Antonieta Martínez, ha recordat que es tracta d’un format obert, on hi té cabuda "qualsevol sector, sempre que aposti per la qualitat”. Precisament, el comerç de Balaguer és un dels sectors que es veurà reforçat en aquesta edició, després que al 2013 hi tingués un petit espai. "Tota l’oferta comercial de la ciutat hi estarà present", ha avançat Roigé, que ha afegit que això és traduirà en un saló on hi haurà demostracions de productes i serveis i es projectarà un vídeo on els prop de 400 comerços de Balaguer presentaran les seves propostes. "Volem que el visitant percebi que a Balaguer hi pot trobar de tot, productes de qualitat i proximitat i un bon servei i atenció al client; una oferta que supera la de qualsevol centre comercial”, ha recalcat. 
 
Per la seva banda, Velimelis ha destacat que “aquesta fórmula permetrà que tot el comerç estigui present a la fira, sense el lligam que suposa per a un petit comerciant mantenir un espai fix durant tot el cap de setmana”.
 
Pel que fa a la cultura, aquesta tindrà una àrea específica on s’hi veurà reflectida tota l’activitat de la ciutat amb especial atenció a les entitats, un dels factors “que expliquen que Balaguer sigui tan dinàmica i tinguem una cultura Q”. L’espai del turisme no només servirà per presentar l’oferta de Balaguer, sinó la de tota la comarca; “a la Noguera tenim moltes propostes que permeten crear paquets turístics amb estades de dos o tres dies”, ha afirmat l’alcalde. 
 
A banda, Fira Q segueix apostant per la gastronomia amb l’espai de la Diputació de Lleida i la mostra culinària 'Aliments del territori i tu', l’aula de cuina Q, l’espai Petit Xef, la jornada tècnica de la mel i la 29a Mostra Nacional de la Coca de Samfaina i 2a Mostra Nacional de Panadons de la Noguera. Aquest darrer sector comptarà amb la presència de 23 forners de la comarca, on els visitants podran fer degustacions i comprar productes. Velimelis ha explicat que l’espai Petit Xef també s’obrirà als adults, on podran aprendre a elaborar des de les nostrades coques amb samfaina als famosos cupcakes, magdalenes americanes que es caracteritzen per la seva acurada ornamentació. 
 
També es manté el ‘show cooking’ o Aula de Cuina Q, on diversos restauradors i forners de la ciutat, així com l’Associació de Molins d’Oli de la Noguera i les bodegues Costers del Sió, faran demostracions durant tot el cap de setmana. 
 
La jornada tècnica de la mel i el VII concurs ‘Reina de les Mels, organitzada per l’associació d’apicultors i el Departament d’Agricultura, i l’espai gastronòmic de la Diputació completaran la programació de l’edició d’enguany. 
 
El secretari del Govern, Jordi Baiget, inaugurarà el certamen dissabte a les 11.00 hores, mentre que el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en farà la cloenda diumenge a les 19.00 hores.


Comentaris

envia el comentari