Catalunya Diari

La Cursa de la Dona de Balaguer, de rècord

La Cursa de la Dona de Balaguer, de rècord| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 

La Cursa de la Dona de Balaguer, que se celebrarà aquest diumenge a partir de les 11.00 hores, supera el miler d’inscripcions.Tot i que, inicialment, s’havia estipulat un màxim de 800 corredores, l’allau de peticions ha fet replantejar i redimensionar la capacitat de la cursa a l’organització, l’Ajuntament de Balaguer. Actualment, ja supera el miler d'inscrites.

La plaça Mercadal serà l’escenari de la sortida i l’arribada d’aquesta cursa, i de totes les activitats complementàries per als acompanyants. El recorregut, de 5 quilòmetres, serà totalment urbà i es podrà fer corrent, caminant o fent marxa o jogging. La prova està oberta a dones de qualsevol edat, tot i que les nascudes abans del 2007 hauran d’anar acompanyades d’un adult. Totes les participants rebran una samarreta commemorativa i un pitral amb xip, que els permetrà conèixer el resultat obtingut. Al final de la prova, hi haurà una actuació del grup Bandelpal i una flashmob conduïda per les alumnes de l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica. 
 
La 3a edició de la Cursa de la Dona s’emmarca dins de la Setmana contra la Violència de Gènere, durant la qual es faran diversos actes commemoratius. Coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, el proper 25 de novembre, a les 20.00 hores, es celebrarà un acte institucional a l’Ajuntament. En el transcurs de la commemoració, tres dones llegiran el manifest institucional i es projectaran dos curtmetratges que aborden la violència vers les dones: ‘Identidad’, de Conxita Productions, i ‘Érem feliços’, de El Balcón de la Espera. 
 
El mateix dia al matí, al Teatre Municipal, es representarà l’obra ‘Ja n’hi ha prou...!’ de Teatracció, dirigida als alumnes de 1r i 2n de Batxillerat dels instituts de Balaguer. Finalment, el diumenge 30 de novembre, a les 18.00 hores, a la sala d’actes de l’Ajuntament es farà una sessió de cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula ‘La Por’, en la que hi participarà el seu director, Jordi Cadena. 


Comentaris

envia el comentari