Catalunya Diari

La Cursa de l'Indiot de Mollerussa espera 850 participants

La Cursa de l'Indiot de Mollerussa espera 850 participants| Redacció - Fotografia: Associació Atlètica Xafatolls

 

La 33a edició de la Cursa de l’Indiot, que tindrà lloc el proper 26 de desembre a Mollerussa, espera arribar als 850 participants entre la cursa oberta i les curses infantils, 50 més que en l’edició anterior al incrementar 50 places la cursa oberta. Així ho han explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i Eduard Aixalà, portaveu de l’Associació Atlètica Xafatolls, coorgonaitzadora de la cursa, a la que també ha assistit el regidor d’Esports, Bernat Diaz, i el coordinador de l`Àrea d’Esports, Jordi Aymerich, a més del  tècnic Ricard Pastó.  

La cursa oberta de 8 quilòmetres, que passa per un circuit urbà i en la qual s’espera arribar als 550 inscrits, mantindrà el recorregut que ja es va modificar fa quatre anys, segons ha explicat Juli Niubó. D’aquest manera, el circuit estarà distribuït en dues voltes de 4 quilòmetres cadascuna amb l’objectiu d’evitar els doblaments que altres anys es produïen entre els atletes i que dificultaven el registre d’arribades que es fa amb el sistema de xips. Aquesta distribució fa que el recorregut, a banda d’agafar carrers del centre urbà, també s’ampliï a l’avinguda del Canal i fins al primer pont del camí de Belianes. En la mateixa cursa oberta i com acte de l’aniversari dels 40 anys de l’associació ACUDAM una vintena de membres de l’associació participaran en la cursa.
 
En el decurs de la roda de premsa s’ha explicat que, tal i com es va fer a partir del 2013, els premis per als guanyadors seran indiots, encara que no vius, una tradició que s’havia mantingut fins que al 2011 i arran d’una denúncia presentada per un grup ecologista es van canviar per trofeus al•legòrics amb la figura d’un indiot. Enguany, com a novetat,  es sortejarà un indiot entre tots els participants. Una altra novetat per a les categories més grans infantils és que també rebran el seu premi en forma de faisà o picantó. 
 
La sortida de la cursa oberta es farà des de la Plaça Manuel Bertrand a les 10.30 hores. Així, les categories de Veterans, Sènior i Juvenils sortiran primer mentre que els més petits ho faran, com sempre, a partir de les 11.30 hores en diferents curses ordenades per categories a les quals s’espera la participació de 350 escolars, segons ha dit Aixalà. Durant la cursa estaran tallats, com cada any, els carrers del centre de la ciutat pels quals passaran els atletes, segons ha indicat l’alcalde, el qual ha demanat la comprensió de la ciutadania per les molèsties que això pugui ocasionar. 
 
Tots els participants rebran uns 'manguitos' commemoratius, i una bossa amb obsequis dels col·laboradors. A més es servirà caldo calent al finalitzar la cursa. 
 
Pel que fa a les inscripcions, el preu per als atletes de les categories Juvenils, Sèniors i Veterans serà, si s’inscriuen abans del 23 de desembre, de 9 euros si disposen de xip i de 11 euros si el xip l’ha de posar l’organització. Els que es vulguin inscriure personalment ho podran fer, sempre i quan hi hagi places, el mateix dia de la cursa i hauran de pagar un preu d’inscripció de 14 euros. Quant a les categories inferiors, les inscripcions són gratuïtes i es podran fer on line a www.amollerussa.com/indiot fins el 23 de desembre fins als 300 participants. També es deixaran 50 inscripcions per fer in situ el mateix dia 26. 
 
Enguany també s’habilitarà un servei de guarda-roba a la plaça Major, on també s’ubicarà l’espai per avituallament dels corredors.


Comentaris

envia el comentari