Catalunya Diari

La Cursa de l’Oli premiarà els guanyadors amb el seu pes en oli

La Cursa de l’Oli premiarà els guanyadors amb el seu pes en oli| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

La 12a edició de la Cursa de l’Oli de les Borges Blanques, que se celebrarà el pròxim diumenge 18 de gener, en el marc de la 52a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, premiarà per primera vegada els guanyadors de la prova en les modalitats masculina i femenina amb el seu pes en oli.

A més, els tres corredors de la general de cada categoria, locals i equips que acabin en primera posició també rebran un trofeu, i tots els participants una gorra de marca i una ampolla d’oli. La presentació d’aquesta edició s’ha dut a terme a la Diputació de Lleida i ha comptat amb la participació de l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir; del regidor d’Esports de l’Ajuntament de les Borges Blanques, Francesc Mir; del diputat Antoni Villas; del director de la cursa, Xavier Sahuquillo, i del principal patrocinador privat de l’esdeveniment, el president de la Cooperativa de Sant Isidre, Ramon Riu.

Els organitzadors confien assolir els 800 atletes inscrits, xifra límit que han establert per aquesta cursa popular. Aquesta marxa, que transcorrerà pel seu circuit habitual de 10.360 metres i combina trams urbans amb camins entre oliveres, vol “cuidar els participants i oferir una carrera de qualitat”, segons ha explicat el director de la cursa. Per la seva banda, l’alcalde de les Borges Blanques ha indicat que “es tracta d’un esdeveniment important pel municipi en la seva doble vessant, tant esportiva com econòmica”.

Aquest any també col·laboren amb la Fundació Síndrome de Dravet, de forma que els atletes que vulguin poden fer una doble inscripció solidària per ajudar aquesta entitat que treballa per finançar la investigació de fàrmacs útils per combatre aquesta malaltia. El regidor d’Esports, Francesc Mir “ha destacat que cada vegada la cursa compta amb més participants de fora, que venen amb les seves famílies i aporten uns 2.000 visitants més a la Fira”.

La cursa està organitzada pel Patronat Fira de les Garrigues, l’Ajuntament de les Borges Blanques i el Club Atlètic Borges, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida.


Comentaris

envia el comentari