Catalunya Diari

La Cursa del Foc de Balaguer recull 1.300 quilos d’aliments solidaris

La Cursa del Foc de Balaguer recull 1.300 quilos d’aliments solidaris| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 

L’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, i el regidor d’Esports, Guifré Ricart, han entregat aquesta setmana al president del projecte Àgape, Joan Rúbies, els 1.300 quilos d’aliments recollits a la Cursa del Foc. La prova atlètica, que es va celebrar el dissabte 22 de juny, va congregar uns 500 atletes, als quals se’ls hi va proposar entregar aliments no peribles a canvi de no pagar la inscripció. 

"La resposta dels participants va ser immillorable", ha valorat Ricart, qui ha afegit que pràcticament tots els corredors van optar per donar aliments. De fet, la quantitat d’aliments recollida demostra l’èxit de la cursa, la primera prova nocturna i urbana que s’impulsa des de Balaguer. "La bona resposta dels corredors posa de manifest que feia falta una cursa d’aquestes característiques, que, a més a més, estava oberta a tothom, ja que s’hi podia participar a partir dels 6 anys i cobrir el recorregut fins i tot caminant", ha explicat Ricart.
 
Per la seva banda, l’alcalde de Balaguer ha destacat la voluntat de l’Ajuntament d’implicar-se i ajudar en tot el que sigui possible als projectes solidaris de la ciutat. El Consistori col·labora estretament amb el projecte Àgape i la voluntat, segons Roigé, "és augmentar la dotació pressupostària destinada a fins socials. Sabem que hi ha moltes famílies que ho passen malament, per tant, per nosaltres els projectes d’ajuda social són prioritaris", ha subratllat. Rúbies ha reconegut que "malauradament el volum de feina i 
peticions d’ajuda no para d’augmentar. Per aquest motiu, aportacions com la de la Cursa del Foc són sempre benvingudes", ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari