Catalunya Diari

La dansa envairà Tàrrega el proper diumenge, dia 1 de maig

La dansa envairà Tàrrega el proper diumenge, dia 1 de maig| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Tàrrega commemora aquest diumenge, 1 de maig, el Dia Internacional de la Dansa oferint al carrer una demostració d'aquesta disciplina artística, en concret a la Plaça de les Nacions sense Estat. Serà la 6a Marató de Dansa, que a partir de les 11.00 hores congregarà la participació d'una quinzena d'entitats, col·lectius i aficionats sota l'organització de la Regidoria de Cultura. 

Com és costum, a la convocatòria hi seran representats un ampli ventall de gèneres: dansa urbana, swing, lindy hop, country, tango, sardana, balls tradicionals i fins i tot gimnàstica rítmica. L'objectiu comú serà delectar el públic amb vistoses coreografies. L'accés serà gratuït.
 
La proposta es completarà a la tarda amb la representació de l'espectacle Tap Story Tour a càrrec de la Cia. Clac&Roll. Es tracta d'una exhibició professional de claqué en què es repassa l'evolució d'aquesta modalitat de ball. Els protagonistes són dos conferenciants peculiars que expliquen al públic la història del claqué fent-se valer de ritmes i sons creats amb el propi cos i diversos objectes. Tap Story Tour s'oferirà el diumenge 1 de maig, a les 19.00 hores, al Teatre Ateneu. L'espectacle també forma part de l'Entretemps - Cicle d'Arts Escèniques de Primavera. Les entrades, que tenen un preu d'entre 5 i 10 euros, es poden adquirir de forma anticipada a la Botiga del Museu, al carrer Major, 11, o bé a través del web www.tarrega.cat/teatreateneu.
 
Com a novetat, Tàrrega també convoca prèviament una jornada de portes obertes en set entitats de la ciutat dedicades a l'aprenentage i la divulgació de la dansa. Serà el divendres 29 d'abril, durant tot el dia en diferents horaris, a les instal·lacions del Centre Esportiu Sant Jordi, Estudi de Dansa, SomSwingTrrg, Gyas Club, Gimnàs Tàrrega, Esbart Albada i Coctelera BAT.
 
El Dia Internacional de la Dansa es commemora cada 29 d'abril amb motiu del naixement de Jean - Georges Noverre (1727-1810), figura precursora del llenguatge coreogràfic.


Comentaris

envia el comentari