Catalunya Diari

La demarcació, llesta per rebre el Carnestoltes

La demarcació, llesta per rebre el Carnestoltes| Redacció - Fotografia: Laura Biela (Arxiu)

 

Localitats com Balaguer, Alpicat o Cervera celebren aquest cap de setmana el Carnestoltes d'enguany. Els municipis ja ho tenen tot a punt per rebre aquest dissabte la gran rua i guarnir de colors i alegria els principals carrers de la ciutat.

La Gran Rua de Carnaval d'Alpicat ja té a punt tots els detalls per omplir de festa els carrers d’Alpicat aquest dissabte al vespre en una desfilada que inclourà el Concurs de Carrosses i Comparses. En la cinquena edició d’aquest concurs, seran finalment quatre les carrosses i set les comparses que han fet efectiva la seva inscripció. Entre totes elles es mobilitzaran 215 persones, a les quals se s’afegiran moltes més que de manera espontània participaran en la Gran Rua. La desfilada començarà el dissabte a les 17.30 hores des del passeig del Parc i, després d’un recorregut pels carrers d’Alpicat, acabarà davant de la sala La Unió.
 

Un cop acabada la Gran Rua, la festa continuarà a partir de les 23.30 hores a la sala La Unió amb la Festa de Disfresses Revival, organitzada per l’Associació de Veïns i Joves d’Alpicat. El preu de l’entrada serà de 5 euros i inclourà la consumició, a més de donar dret a participar en diferents activitats i sortejos.


 
A Cervera, la festivitat, que es celebra aquest dissabte per no coincidir amb la Festa Major del Santíssim Misteri, inclou dos novetats: el primer carnaval infantil per la tarda i un ball amb concurs de disfresses al pavelló polivalent per la nit. 
 
La tarda es destinarà al públic infantil amb una rua de comparses amb sortida i arribada a la plaça Universitat, on també es faran els lluïments finals, una xocolatada, animació infantil i el lliurament de premis. En total, s'hi han inscrit vuit comparses (6 de grans i 2 de petites) i s'espera la participació d’unes 250 persones. Ja a la nit, a partir de les 00.00 hores, la festa es traslladarà al pavelló polivalent, on es farà ball i concurs de disfresses individuals i comparses.
 
Balaguer, la festa començarà a les 16.30 hores davant de l’estació de trens amb la concentració de totes les carrosses, comparses i disfresses, que enguany lluiran de manera especial, ja que és l’edició amb més quantitat de grups nombrosos inscrits. Tots ells encapçalaran la gran rua fins a la plaça del Mercadal per a la qual enguany hi haurà un ordre: l’encapçalarà el grup de percussió Bendelpal, les comparses, després les carrosses escolars, seguiran les carrosses de grups alternatius i tancarà la rua la carrossa del rei Carnestoltes. A les 18.00 hores tindrà lloc la Recepció del rei Carnestoltes i el seu seguici i a continuació, gresca amb el Grup d’animació Campi qui pugui i la seva Disco Pinky, una disco mòbil per fer ballar tant grans com petits.
 
A les 19.15 hores començarà un espectacle de batucada a càrrec del grup de percussió Bandelpal, a la plaça del Mercadal per tal d’acomiadar els participants de la rua. A continuació, tindrà lloc espectacle pirotècnic des de la muralla a càrrec del grup de diables Bèsties Ferèstegues de Balaguer. I a les 23.30 hores començarà el gran Ball de Carnestoltes i el concurs de disfresses, amb el grup de versions La Gira-Sol i acabarem de matinada amb el DJ Moncho. Durant el ball es lliuraran els premis en les modalitats de grup i individual o parella.


Comentaris

envia el comentari