Catalunya Diari

La Diputació de Lleida ajuda a 600 famílies a pagar el menjador i el transport escolar

La Diputació de Lleida ajuda a 600 famílies a pagar el menjador i el transport escolar| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 En aquestes comarques, existeixen diferents nuclis de població sense escola i això fa que els nens amb edat d’escolarització s’hagin de desplaçar cada dia per anar als centres. Fins ara, la Generalitat de Catalunya s’havia pogut fer càrrec d’aquestes subvencions, però Reñé ha explicat que l’increment de peticions d’ajudes socioeconòmiques i la manca de majors aportacions per part de l’Estat espanyol no ho fan possible.
 
En aquest sentit, Reñé ha reclamat la modificació al Congrés de l’article 82 de la Llei Orgànica d’Educació, "que desatén realitats territorials com la de les comarques de Lleida", amb més de 713 nuclis de població agregats i 54 Entitats Municipals Descentralitzades (EMD). I ha puntualitzat: "La nostra realitat territorial està formada per petits municipis i un gran nombre de nuclis agregats i EMD que la llei estatal no contempla, la qual cosa suposa un greuge comparatiu inacceptable i injust".
 
L’aportació de la Diputació de Lleida permetrà que 600 famílies lleidatanes tinguin aquest curs el transport gratuït i, com a mínim, la meitat del cost del menjador escolar diari. La resta l’hauran d’assumir els pares. "Aquest criteri s’ha aplicat buscant l’equilibri i tenint en compte també que les famílies dels nens que van a l’escola del seu mateix poble i van a dinar a casa seva també tenen un cost", ha explicat Reñé.
 
L’ajut de la Diputació de Lleida es gestionarà a través dels consells comarcals. En el cas del transport escolar no obligatori la col·laboració de la Diputació de Lleida amb les famílies es portarà a terme per tercer curs escolar consecutiu. En el cas del menjador escolar, la iniciativa s’iniciarà aquest curs lectiu.


Comentaris

envia el comentari