Catalunya Diari

La Diputació de Lleida convoca ajudes als consells comarcals per a menjadors escolars

La Diputació de Lleida convoca ajudes als consells comarcals per a menjadors escolars| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 D’aquesta forma, la Diputació de Lleida assumeix un curs més el cost del transport escolar i un terç del cost del menjador dels nens i nenes que viuen a pobles sense escola i que han de desplaçar-se al col·legi d’una altra població del seu mateix municipi.
 
La llei estatal estableix ajudes per al transport i el menjador d’un municipi a un altre, circumstància que deixa sense subvencions 600 estudiants a Lleida, una demarcació amb moltes poblacions agregades a un municipi.
 
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, sempre ha assenyalat que aquesta mesura s’aplica amb la “vocació de donar suport a la nostra realitat territorial i per garantir que tots els lleidatans, visquin a un poble, un municipi o una EMD tinguin els mateixos drets i serveis”.
 
Pel que fa al menjador escolar dels alumnes del servei de transport no obligatori, i atenent la impossibilitat del Departament d’Ensenyament de continuar garantint la gratuïtat del servei, la Diputació de Lleida col·labora econòmicament al seu finançament mitjançant aquesta línia de subvencions.
 
Les famílies pagaran un màxim de 3,10 euros del preu del menú diari del menjador escolar, independentment del cost del servei de menjador. El finançament de la corporació serà de la resta del cost del servei de menjador, amb un màxim de 3,10 euros. En el cas del transport escolar no obligatori la col·laboració de la Diputació de Lleida amb les famílies es portarà a terme per tercer curs escolar consecutiu. En el cas del menjador escolar, la iniciativa es fa per segon any consecutiu.
 
A més, la corporació lleidatana també destina una partida a ajudar els ajuntaments de les comarques lleidatanes a assumir els 875 euros per plaça matriculada de les 163 llars d’infants municipals que hi ha als 101 municipis lleidatans. En total, la Diputació de Lleida destina aquest 2014 1,9 milions d’euros a donar suport als municipis i consells comarcals amb el cost de les llars d’infants i el menjador i transport no obligatori.


Comentaris

envia el comentari