Catalunya Diari

La Diputació de Lleida instal·la el regadiu del camp experimental d'ametllers de Maials

La Diputació de Lleida instal·la el regadiu del camp experimental d'ametllers de Maials| EP - Fotografia: Diputació de Lleida

 El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha visitat aquest divendres la finca de Maials propietat de la corporació on està prevista la posada en funcionament del camp experimental. El projecte té com a referència camps d'assaig de la Vall de San Joaquín, a Califòrnia, on les plantacions d'aquest fruit sec són de vital importància per al sector primari i agroindustrial.
 
Reñé ha explicat que gràcies a aquest cultiu experimental es podrà veure l'evolució i la rendibilitat del cultiu de l'ametller amb diferents dotacions de reg i aconseguir així rendibilitats productives.
 
El camp d'assaig que la Diputació planteja a Maials es portarà a terme en una superfície de set hectàrees, i segons la institució es prendran com a referència les collites que s'obtinguin amb diferents dotacions d'aigua amb el sistema de reg de degoteig per valorar la relació entre la quantitat d'aigua utilitzada i la productivitat. El projecte és també una aposta per valorar la viabilitat d'aquest cultiu al voltant de l'àrea del canal Segarra-Garrigues.
 
Reñé ha indicat que la corporació lleidatana buscarà la complicitat i la implicació de la Conselleria d'Agricultura, de l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (Irta), d'Aigües Segarra-Garrigues i de diverses empreses privades per portar a terme aquest cultiu experimental.
 
La finca La Devesa, propietat de la Diputació de Lleida a Maials, té una superfície total de 108 hectàrees, i en aquesta zona està previst també un assaig de cultiu de trufes amb alzines inoculades. Reñé ha visitat la zona acompanyat pel responsable de finques de la Diputació, Ramon Consola, i de l'alcalde del municipi, David Massot.


Comentaris

envia el comentari