Catalunya Diari

La Diputació de Lleida instal·larà sensors en quatre rius per evitar inundacions

La Diputació de Lleida instal·larà sensors en quatre rius per evitar inundacions| EP - Fotografia: Ajuntament de Lleida

fa just un any

La trentena de sensors s'instal·laran després de definir el projecte, que s'ha començat a redactar una vegada que l'actuació ha estat acceptada en el Programa d'ajudes a la Cooperació Transfronterera Espanya-França-Andorra, segons ha informat la institució aquest dimecres en el qual es compleix un any de les inundacions del Pirineu lleidatà.

En el projecte participa el Conselh Generau d'Aran i els consells comarcals del Pallars Sobirà, el del Pallars Jussà, de l'Alta Ribagorça i de l'Alt Urgell, així com la Communauté de communes de Saint Beat. El projecte preveu la definició de protocols de protecció civil d'alerta per riuades amb l'objectiu d'evitar danys personals i reduir al màxim els danys materials que es poden ocasionar a causa de possibles desbordaments dels rius.

El cost d'aquest sistema suposa una inversió superior als 500.000 euros, segons la Diputació, entitat que assegura en el seu comunicat que ha aportat gairebé 250.000 euros per a diferents actuacions d'emergència com a conseqüència de les riuades de la Val d'Aran l'any passat.Comentaris

envia el comentari