Catalunya Diari

La Diputació de Lleida, la que té menys deute de Catalunya

La Diputació de Lleida, la que té menys deute de Catalunya| EP - Fotografia: Diputació de Lleida

 El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat en acabar el ple de la institució que el seu objectiu és continuar rebaixant el deute tal com s'ha anat fent des del 2011 a fi d'arribar a 60 milions de deute a final d'aquest any i situar-la en 50 milions el 2015.
 
Segons les dades del Ministeri, facilitats per la Diputació de Lleida, el deute viu en acabar desembre de Barcelona se situava en 133 milions; la de Girona en 69 i la de Tarragona, en 73,1.
 
La gestió austera i rigorosa del pressupost ha permès recuperar 5,7 milions d'euros del superàvit del 2013 i destinar-los a inversions en actuacions en carreteres, vies públiques, parcs i jardins, sanejament, promoció turística i protecció del patrimoni històric, segons un comunicat de la institució.
 
La Diputació de Lleida argumenta que podrà fer noves inversions en el territori perquè disposa de romanents estalviats de l'exercici 2013, compleix la regla d'estabilitat pressupostària i té un endeutament molt per sota del màxim que estableix la llei.
 
Segons Reñé, aquesta situació econòmica permet que el ple d'aquest divendres hagi pogut aprovar destinar 5,7 milions d'euros de superàvit pressupostari en diferents actuacions, tant en carreteres, vies públiques, en patrimoni, promoció turística i protecció del patrimoni històric, entre d'altres.
 
Reñé ha explicat que aquesta reducció de l'endeutament ha estat possible gràcies a un "criteri estricte de priorització" basat en una atenció absoluta als ajuntaments i, en especial, a la contenció de la despesa corrent de la institució.


Comentaris

envia el comentari