Catalunya Diari

La Diputació de Lleida ofereix a la UdL equipaments per a un hospital veterinari

La Diputació de Lleida ofereix a la UdL equipaments per a un hospital veterinari| Redacció - Fotografia: Diputació de LleidaReñé ha reafirmat el compromís de la institució per fer possible la implantació del grau de Veterinària en la UdL durant la presentació d'una unitat didàctica sobre el coneixement animal i el món rural al centre d'Estudis Porcins (CEP) de Torrelameu.

Al costat del CEP, la Diputació està acabant les instal·lacions del Centre d'Investigació Biomèdica Avançada (CREB), una unitat que aspira a ser referent en la investigació mèdica a través del porcí. Reñé ha afirmat sentir-se molt satisfet per la participació i la incidència institucional que han pogut tenir a l'hora de fer possible que els estudis de Veterinària siguin una realitat a Lleida.


L'acte d'aquest dimarts ha comptat amb la participació del director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés; el director tècnic del CEP, Daniel Babot, i la directora del Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Mercè Plens.

Aquest material didàctic sobre el coneixement animal i el món rural està format per tres unitat didàctiques que aprofiten tres instal·lacions de Torrelameu per tractar diversos temes: l'aigua amb la 'Nòria' de Torrelameu, la farina amb el Molí del Duc i el porc amb el Centre d'Estudis Porcins. El president de la Diputació de Lleida ha indicat que aquesta iniciativa està pensada per posar en valor l'entorn de Torrelameu i la producció del sector porcí. Així mateix, ha comentat que la indústria agroalimentària representa "una de les activitats econòmiques més importants a Catalunya i juga un paper fonamental en l'economia de les terres de Lleida".

Per aquest motiu, l'àmbit agroalimentari és una aposta estratègica de la Diputació de Lleida i el CEP la visualització d'aquesta política de suport al sector com també ho és el Centre d'Investigació Biomèdica Avançada (CREB).

Aquest equipament oferirà un important ventall de possibilitats d'investigació biomèdica, aprofitant les sinergies entre la producció porcina intensiva del territori i l'Institut de Recerca Biomèdica.


Comentaris

envia el comentari