Catalunya Diari

La Diputació destina 197.000 euros a la restauració de l’església de Santa Maria d’Organyà

La Diputació destina 197.000 euros a la restauració de l’església de Santa Maria d’Organyà | Redacció - Fotografia: Diputació de LleidaL’església de Santa Maria d’Organyà és especialment coneguda perquè en procedeixen les Homilies d’Organyà, conservades a la Biblioteca de Catalunya, que poden datar-se cap al 1203 i que representen un dels testimonis més antics de la llengua catalana. A més, l’any 2006 va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

Per aquest divendres, coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu d’Agost, s’ha previst la celebració d’una missa solemne com a acte central de la inauguració oficial de les obres de restauració, que comptarà amb la presència d’autoritats locals i de representants de la Diputació, principal entitat patrocinadora de les obres de restauració.

El municipi d’Organyà ha estat un dels molts beneficiaris dels ajuts a la restauració de béns mobles i immobles que anualment convoca la Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, per als municipis de tot el territori.

Altres línies periòdiques de subvencions de caire cultural són les destinades a conservatoris i escoles de música, projectes culturals, publicacions d’interès local i comarcal, publicacions periòdiques de caràcter local o comarcal, i biblioteques i sales de lectura. Per a la convocatòria 2014, la junta rectora de l’IEI va aprovar a finals de juliol les propostes de concessió dels ajuts, que beneficien més de 400 entitats i corporacions municipals, amb una aportació global que ronda els 650.000 euros.


Comentaris

envia el comentari