Catalunya Diari

La Diputació estudia portar turistes israelians a través de l'aeroport d'Alguaire

La Diputació estudia portar turistes israelians a través de l'aeroport d'Alguaire| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

Així ho ha anunciat aquest divendres el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en la conferència que ha impartit a la Cambra de Comerç sobre 'Les infraestructures per al creixement de Lleida'.

Aquests primers contactes s’han establert arrel de l’interès que ha despertat entre els touroperadors israelians el projecte 'Perseguits i Salvats', una iniciativa de la Diputació de Lleida que consisteix en la senyalització de rutes d’evasió al Pirineu lleidatà que el poble jueu va utilitzar per fugir del nazisme i dels camps d’extermini durant la Segona Guerra Mundial.

En la seva intervenció, Reñé també ha parlat de les infraestructures de reg. En aquest sentit, ha explicat que la Diputació de Lleida, juntament amb l’IRTA, posarà en marxa aquest any un projecte pilot de cultiu d’ametllers amb l’objectiu d’obtenir rendibilitats i produccions elevades amb una dotació d’aigua mitjana. Aquest projecte, importat de Califòrnia, es posarà en marxa a una parcel·la de la finca de Maials, propietat de la corporació. El president de la Diputació de Lleida ha explicat que aquest projecte pretén determinar quin és el millor sistema per aconseguir grans produccions amb una dotació d’aigua mitjana d’entre 3.000 i 4.000 metres cúbics per hectàrea. "Aquest mateix hivern començarem a adequar unes 10.000 hectàrees de la finca de Maials per posteriorment fer la plantació d’ametllers i obtenir indicadors de cultius més productius per a zones regables a l’entorn del Segarra-Garrigues", ha puntualitzat Reñé.

Al llarg de la seva intervenció, Reñé ha fet un ampli repàs a les comunicacions de les comarques de Lleida i, en concret, a les deficiències actuals, entre les que ha assenyalat la necessitat d’establir una connexió amb el corredor del Mediterrani i el Port de Tarragona, la importància d’establir una comunicació transversal al Pirineu amb l’Eix Pirinenc o la construcció de l’autovia A-14 de Lleida a la Val d’Aran i França.


Comentaris

envia el comentari