Catalunya Diari

La Diputació inverteix 11,5 milions d'euros en millores a la xarxa viària

La Diputació inverteix 11,5 milions d'euros en millores a la xarxa vià ria| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

Tot i les dificultats del moment, l’any 2014 la Diputació de Lleida ha previst una inversió d’11,5 milions d’euros en diferents actuacions que s’han prioritzat per la seva urgència i que, en algun cas, són reclamacions del territori de fa 20 anys.

Algunes de les actuacions que s’han realitzat són la construcció o millora de carreteres històricament reivindicades, com les variants d’Ivars d’Urgell o els treballs de millora de la LV-9121 d’accés a Llimiana que milloraran la seguretat de la via amb la supressió de 7 dels 9 revolts. També s’han assumit actuacions d’urgència, com en el cas de les obres de rehabilitació del pont sobre el riu Abella a Gavet de la Conca per reparar els danys estructurals que els Serveis Tècnics de Vies i Obres de la Diputació de Lleida van detectar.

La xarxa de carreteres locals que pertanyen a la Diputació de Lleida sumen més de 824 quilòmetres, distribuïts entre 136 carreteres, 8 ponts i una vintena de vies d’accés a poblacions. Aquesta relació de carreteres prové de la creació de les diputacions i es va consolidar a principis del segle XX.

La corporació executa anualment una trentena d’intervencions a totes les comarques, tant si són de titularitat municipal com si depenen directament de la Diputació de Lleida amb l’objectiu de garantir la seguretat vial com a màxima prioritat. A més de les actuacions de millora i manteniment de les vies, la corporació provincial també fa un esforç per clarificar les competències de cada administració sobre la xarxa viària local i comarcal amb el traspàs als consistoris d’alguns trams urbans, com les ravesseres de Linyola, la carretera local d’Alpicat o l’antiga carretera d’accés al Santuari del Miracle a Riner. Traspassos que es fan per millorar-ne la gestió des de la proximitat.

Pla per a situacions climatològiques d’emergència
A través del Servei de Vies i Obres, la Diputació de Lleida també elabora cada any un pla d'actuació, coordinació i informació per a la xarxa viària de les comarques de Lleida. L’objectiu és minimitzar l’impacte de nevades, gelades i situacions climatològiques d’emergència a les carreteres directament gestionades per la corporació.

El servei reserva anualment unes 5.000 tones de potassa, 2.000 de les quals es distribueixen directament als ajuntaments i la resta, a les carreteres.


Comentaris

envia el comentari