Catalunya Diari

La Diputació posarà en marxa d’un autobús medicalitzat itinerant per prevenir malalties cardiovasculars

La Diputació posarà en marxa d’un autobús medicalitzat itinerant per prevenir malalties cardiovasculars| Redacció - Fotografia: Laura Biela

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat aquest dimecres que a principis de l’any vinent es posarà en marxa un programa per la detecció i prevenció de les malalties cardiovasculars i renals a la població en edat de risc. El projecte consistirà en un autobús equipat amb la tecnologia mèdica necessària que es desplaçarà per tot el territori lleidatà per efectuar les proves de detecció precoç de patologies cardiovasculars i renals.

Així ho ha explicat aquest dimecres el president de la Diputació de Lleida en el transcurs del tradicional esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació. Es tracta d’un projecte de la Diputacio de Lleida juntament amb el Departament de Salut, la Fundació Renal Jaume Arnó i la Unitat de Detecció i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques (Udetma).
 
Reñé ha explicat que el programa durarà tres anys i que vol ser “un servei de proximitat per facilitar als ciutadans l’accés a senzilles avaluacions arterials que determinin el risc de patir una malaltia cardiovascular, com un ictus o una angina de pit”.
 
El cost del bus i del seu equipament mèdic serà d’uns 500.000 euros. Aquest programa s’emmarca en la promoció dels hàbits saludables i la prevenció de malalties amb l’objectiu de fomentar les revisions preventives entre tots els sectors de la població, com a mesura beneficiosa per a la salut.
 
Finançament per a l’IRB
En la roda de premsa posterior, Reñé també ha explicat que han iniciat les converses amb el Departament de Salut, la Universitat de Lleida (UdL) i l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) “per fer possible, entre tots, que la nova seu de l’IRB tingui el finançament adequat perquè no perdi els recursos comunitaris corresponents al fons FEDER, que requereix també de recursos territorials”. En aquest sentit, ha remarcat que "és un tema important en el que la corporació lleidatana s’implicarà per contribuir a que la construcció del nova seu de l’IRB pugui ser una realitat”.
 
En el marc de l’esmorzar amb els mitjans de comunicació, també ha repassat alguns dels punts clau del pressupost per al 2015, que ascendeix a 106.320.375 euros. Reñé ha indicat que el suport al món local, amb 39 milions d'euros, i les polítiques socials, amb 8,5, caracteritzen el pressupost per aquest 2015. El president de la Diputació de Lleida ha destacat la disminució del deute de la corporació lleidatana en 34,7 milions d'euros en relació al 2011, així com la liquidació total dels plans anteriors del Pla Específic i del PUOSC dels anys 2008-2012.
 
L’increment de la inversió en Salut Pública  i la nova partida d’1 milió d'euros en concepte de manteniment d’estructures en vies provincials són dos dels punts que també ha assenyalat Reñé.


Comentaris

envia el comentari