Catalunya Diari

La duana de Lleida continuarà amb l'horari ampliat tot i el veto de Rússia

La duana de Lleida continuarà amb l'horari ampliat tot i el veto de Rússia| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida

continuarà amb l'horari ampliat

Així han informat aquest dilluns des de la Subdelegació del Govern a Lleida, després de que la subdelegada Inma Manso s’hagi reunit aquest dilluns amb el gerent d’Edullesa, Joan Panadés, qui li ha informat sobre el balanç de les exportacions del 2014. En aquest sentit, el mes de juliol es va incrementar el nombre de certificats fitosanitaris de 862 al 2013 a 1.322 al juliol d’aquest any, la qual cosa suposa un increment del 53%.

Com a conseqüència del tancament de fronteres a Rússia, el mes d’agost s’ha passat de 997 certificats al 2013, a 828 al 2014, el que suposa una reducció de només un 17%. “Aquesta reducció no ha estat tan elevada com s’esperava, degut a que els primers 8 dies del mes d’agost va haver 450 despatxos, cosa excepcional, si tenim en compte que a tot el juliol es van despatxar prop de 900. A més a més, han continuat les exportacions cap a Bielorrússia, tot i que en menor mesura. També s’ha produït un increment d’exportacions cap al Brasil”, ha declarat Manso.

Malgrat això, durant el període de gener a agost de 2013 es van despatxar 2.487 certificats, i al mateix període d’aquest any han estat 3.161, el que suposa un increment d’un 27% de les exportacions en relació al mateix període del passat any. Aquest fet és degut a que els mesos de juny i juliol han estat uns mesos amb un balanç molt positiu. Només al juliol l’increment va ser d’un 53%.

La duana de Lleida també ha demanat suport a la Subdelegació per tramitar els despatxos de les exportacions d’altres productes com l’alfals i la carn. Manso ha explicat a Panadés que cal que presentin prèviament uns informes valorats de les necessitats per dur a terme aquestes exportacions demanades, així com el compromís del sector per recolzar aquesta iniciativa. Així mateix, la subdelegada s’ha compromès a col·laborar amb la duana per dur a terme aquests nous serveis d’exportacions, si els informes són favorables, tal i com va fer amb el sector de la fruita en el seu moment.


Comentaris

envia el comentari