Catalunya Diari

La duana de Lleida inicia l’horari d’estiu per facilitar l’exportació a tercers països

La duana de Lleida inicia l’horari d’estiu per facilitar l’exportació a tercers països| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida

 

La duana de Lleida, Edullesa, inicia aquest dimecres, dia 1 de juliol, l’horari d’estiu amb l’obertura de les instal·lacions a les tardes i dissabtes al matí, tal com ja s’ha fet els dos darrers anys davant les reivindicacions del sector productor lleidatà. D’aquesta manera, l’horari d’estiu serà de 9.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 19.00 hores, de dilluns a divendres i de 9.00 a 13.00 hores els dissabtes al matí.

Així ho ha explicat aquest dimarts al matí la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, en la seva visita a les instal·lacions acompanyada pel president d’Edullesa, Arcadi Jové, amb qui ha mantingut una breu reunió de treball per conèixer de prop la marxa de l’activitat de la duana. Manso ha destacat en el decurs de la seva visita que “per tercer any consecutiu, hem aconseguit que el recinte duaner continuï obrint tardes i dissabtes al matí amb l’objectiu de facilitar l’exportació al sector productor del territori en el moment en que més es necessita, com és l’estiu”. 
 
Així mateix, ha recordat que, tal com ja va anunciar al juny de 2014, s’ha incorporat a l’equip de supervisió de la duana una tècnica del SOIVRE (Servei Oficial d’Inspecció, Vigilància i Regulació de les Exportacions del Ministeri d’Economia i Competitivitat) per tal de millorar l’operativitat en la prestació d’aquest servei que fins ara es feia via telemàtica al servei SOIVRE de Tarragona, Barcelona o Vilamalla (Girona). L’any 2014, la subdelegada va gestionar també la contractació de dos enginyers agrònoms per prestar servei a la duana de Lleida i aquest any són tres els enginyers agrònoms que reforçaran la tasca de l’enginyer agrònom que presta habitualment servei a la duana. En aquest sentit, ha avançat que seguirà treballant per aconseguir una plaça de veterinari a la duana de Lleida per donar el servei als productors de carn.
 
El servei duaner que presta el Govern d’Estat a la duana de Lleida (Subdelegació, Agència Tributària i SOIVRE) s’encarrega de les inspeccions fitosanitàries de fruites i vegetals que s’exporten a tercers països no comunitaris.
 
Balanç exportació de fruita 2014
Durant l’any passat, la duana de Lleida va emetre un total de 4.363 certificats fitosanitaris d’exportació a tercers països, un 11% més en relació als 3.928 certificats emesos l’any 2013. Pel que fa el volum de quilos de fruita exportats a través de la duana a tercers països, l’any passat es van certificar 82 milions de quilos, un 7,5% més respecte als 76 milions de quilos certificats l’any 2013, xifra considerada “històrica” per Edullesa.
 
En aquest sentit, la subdelegada del Govern ha explicat que “l’activitat de la duana de Lleida continua sent molt important malgrat les limitacions exportadores de productes agroalimentaris que imposa el veto rus ja que els productors han obert nous mercats o han intensificat les relacions comercials amb d’altres països no comunitaris i, en conseqüència, és del tot necessari que la duana ofereixi l’ampliació d’horari per facilitar els tràmits d’exportació”.


Comentaris

envia el comentari