Catalunya Diari

La duana de Lleida tornarà a oferir servei a les tardes i dissabtes al matí a partir 1 juliol

La duana de Lleida tornarà a oferir servei a les tardes i dissabtes al matí a partir 1 juliol| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de LleidaLa subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, ha informat aquest divendres que les gestions fetes des de la Subdelegació del Govern en els darrers mesos permetran que la duana Edullesa de Lleida ampliï l’horari d’atenció a les tardes i als dissabtes al matí d’aquest estiu, tal com ja es va fer l’any passat per donar resposta a una reivindicació històrica del sector productor del territori.

Manso, que ha fet l’anunci a les instal·lacions del recinte duaner acompanyada pel president d’Edullesa, Arcadi Jové, ha explicat que el proper dia 1 de juliol l’horari d’obertura de la duana serà de 9.00 a 14.00 hores als matins i de 17.00 a 19.00 hores a les tardes de dilluns a divendres i de 9.00 a 13.00 hores els dissabtes al matí, amb l’objectiu “de facilitar al sector productor la sortida exterior de la fruita en el període de l’any amb més activitat comercialitzadora i evitar, d’aquesta manera, els desplaçaments a la duana gironina de Vilamalla”.

En aquest sentit, la subdelegada també ha explicat que el passat dilluns dia 16 de juny, es va incorporar a la duana de Lleida en període de formació un enginyer agrònom per a poder reforçar la prestació de servei i que el proper 21 de juliol s’incorporarà un altre enginyer agrònom per garantir el servei. Aquestes dues noves incorporacions de personal funcionari es sumen al funcionari que ja presta aquest servei durant la resta de l’any.

Una plaça de treball per al SOIVRE
La subdelegada ha anunciat també que “estem gestionant la creació d’una plaça de treball per al SOIVRE (Servei Oficial d’Inspecció, Vigilància i Regulació de les Exportacions del Ministeri d’Economia i Competitivitat) per tal de millorar l’operativitat en la prestació d’aquest servei que fins ara es fa, via telemàtica, al servei SOIVRE de Tarragona, Barcelona o Vilamalla (Girona)”. Aquest nou lloc de treball s’ubicarà físicament a la Subdelegació del Govern a Lleida.

L’ampliació horària gestionada per la subdelegada del Govern és la mateixa que ja es va posar en marxa l’any passat. Segons Manso, “els bons resultats assolits l’any passat, amb un augment important d’activitat a la duana i un rècord històric d’exportació de fruita gràcies a aquesta ampliació d’horari, han estat els arguments que hem defensat davant els diferents organismes que intervenen en el procés d’autorització del nou horari”. Aquests organismes són el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, servei duaner de l’Agència Tributària i del servei d’inspecció del SOIVRE (Servei Oficial d’Inspecció, Vigilància i Regulació de les Exportacions del Ministeri d’Economia i Competitivitat).

Durant l’any 2013, la duana de Lleida va emetre un total de 4.874 certificats fitosanitaris d’exportació, un 60,7% més en relació als 3.033 expedientes emesos l’any 2012. Pel que fa el volum de quilos de fruita exportats a través de la duana, l’any passat es van certificar 90,3 milions de quilos, un 72,7% més respecte als 52,3 milions de quilos certificats l’any 2012. El servei duaner que presta el Govern de l’Estat (Subdelegació, Agència Tributària i SOIVRE) s’encarrega de les inspeccions fitosanitàries de tots els productes vegetals que s’exporten a països no comunitaris i a les Illes Canàries.


Comentaris

envia el comentari