Catalunya Diari

La festa de la Verema de Verdú reforça la seva oferta gastronòmica amb una exitosa mostra vins i tapes

La festa de la Verema de Verdú reforça la seva oferta gastronòmica amb una exitosa mostra vins i tapes| Text i fotografia: ACN

 

La festa de la Verema i el Vi de Verdú ha reforçat aquest any la seva oferta gastronòmica amb una mostra de vins de la Denominació d'Origen Costers del Segre elaborats a la Vall del Corb que es poden degustar acompanyats de tapes. La gran resposta dels visitants i la satisfacció dels nou cellers representats fa que l'organització es plantegi ampliar la iniciativa durant tot el cap de setmana i obrir-la a més firmes. Com a estrena aquest any la mostra va començar dissabte a les cinc de la tarda i s'allarga tot aquest diumenge.

 A la mostra de vins situada al castell de Verdú es poden comprar tires de cinc euros que inclouen tiquets que es poden bescanviar per copes i tapes. Paral·lelament aquest diumenge al migdia també s'hi pot trobar la mostra gastronòmica de les Terres de Lleida, amb receptes elaborades per quatre restaurants de la zona.
 
Tant la regidora de turisme de Verdú, Georgina Procter, com els cellers presents a la mostra han coincidit a mostrar la seva satisfacció per la resposta del públic. Procter ha explicat que fins ara es feien tastos guiats però per primera vegada s'ha organitzat formalment una mostra de vins que s'ha volgut acompanyar de tapes "seguint una tendència que està de moda". Com a prova, els estands als baixos del castell van obrir portes dissabte a la tarda però l'Ajuntament ja es planteja que l'any que s'ampliï l'horari també al matí. Xavier Ramell, del Celler local Mas de Mora de Verdú, ha afirmat que fins i tot tenen por de "morir d'èxit" per no poder abastar tota la demanda.
 Els visitants, arribats de tot Catalunya, han mostrat la seva curiositat per conèixer més a fons l'oferta d'una zona productora dins la DO Costers del Segre marcada pel territori àrid de la Vall del Corb. "Això fa que els nostres vins siguin potents i durs però si es treballen bé són excel·lents", ha assegurat Ramell. Aquest productor també ha remarcat les possibilitats que obrirà el canal Segarra-Garrigues per garantir l'aigua en aquesta zona "on patim molt per la sequera".
 
El vessant gastronòmic és el principal atractiu del programa d'aquest diumenge després que ahir dissabte se celebrés la tradicional gimcana i la piada del raïm a la plaça Major, que per primera vegada es va fer al vespre. L'espectacle va comptar amb una trentena d'actors, tots de Verdú, que van mostrar l'evolució des del temps dels ibers fins avui dia prenent el vi com a fil conductor. Aquest diumenge al migdia s'ha fet la piada infantil a la plaça Major en què desenes de nens i nenes han xafat el raïm amb els peus fins aconseguir treure'n el most. 
 La d'aquest diumenge és la segona jornada d'una festa que coincideix amb el temps de la verema i rememora els mètodes tradicionals d'elaboració del vi. De fet, l'empremta del vi a la població és de fa segles. Al jaciment dels Estinclells de Verdú, datat del segle III aC, s'hi ha trobat una premsa ibèrica única a l'estat.


Comentaris

envia el comentari