Catalunya Diari

La Festa de Sant Isidori omple Mollerussa d'activitats culturals

La Festa de Sant Isidori omple Mollerussa d'activitats culturals| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 

Mollerussa celebra fins al 12 d'abril una setmana amb diferents activitats culturals per tal d’honorar el seu patró, Sant Isidori. Les festes s'han iniciat aquest dimarts amb el pregó del doctor en psicopedagogia Jaume Suau, professor a la Universitat de Lleida i de l’institut La Serra de Mollerussa.

Els actes continuen aquest dimecres amb la celebració del Dia Internacional del Llibre Infantil que tindrà com a acte principal una sessió de 'L’Hora del conte', amb Carles Crespo. Serà a les 18.00 hores a la biblioteca, per gentilesa de la Llibreria Dalmases. El mateix dimecres al vespre es farà també una taula rodona al Centre Cultural organitzada per la parròquia Sant Jaume tota el títol 'La vida consagrada local'.
 
La gent gran tornarà a ser la protagonista de dijous amb la celebració d’un dinar al Pavelló Poliesportiu, que enguany comptarà amb la presència de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté. L’acte comptarà amb el lliurament de guardons a catorze avis i àvies que enguany celebren els 95 anys. 
 
Joan Dausà, al lliurament del 27è Premi Literari
Un dels actes centrals de les Festes de Sant Isidori és el lliurament divendres a les 21.00 hores dels guardons de la 27a edició del Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, un acte que serà presentat pel músic i actor Joan Dausà, el qual també oferirà un recital al piano al Teatre de L’Amistat. El mateix divendres, dia 10 d'abril al matí, Mollerussa acollirà l’acte central del Dia Mundial de l’Activitat Física amb diferents activitats que comptaran amb la participació de 400 escolars de la ciutat així com també usuaris del Casal Municipals per a la Gent Gran, Acudam i també particulars a títol individual. 
 
Els actes seguiran dissabte, dia 11, a les 18.00 hores amb la 7a Trobada de Colles Bastoneres amb la participació de les colles de Balaguer, Sedó, Manresa, Lleida i Mollerussa i a les 20.45 hores tindrà lloc la Missa de vot de poble en honor a Sant Isidori a l’església parroquial amb la posterior anada en manifestació a la capella de Sant Isidori per cantar els Goigs al sant i fer-ne la veneració. 
 
Les festes acabaran diumenge amb la 18a Trobada de Puntaires que tindrà lloc a partir de les 10.00 hores al Pavelló Firal. El darrer acte programat serà a les 19.00 hores al Teatre L’Amistat, on hi haurà el concert de Sant Isidori, una actuació a càrrec de l’Orfeó Renaixença, que comptarà amb la col·laboració de la coral La Primavera Artesenca.Comentaris

envia el comentari