Catalunya Diari

La Fira d’Agramunt dóna pas a la I Ruta Gastrònomica pels restaurants de l’Urgell

La Fira d’Agramunt dóna pas a la I Ruta Gastrònomica pels restaurants de l’Urgell| Redacció - Fotografia: Fira del Torró

La 27a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt ha consolidat enguany el seu èxit de convocatòria amb més de 80.000 assistents, 120 parades, 80 expositors i un ple darrere l’altre en les ponències i tallers que s’han desenvolupat a l’Aula del Gust. Les vendes de torró i de xocolata a la pedra així com la seva aplicació a la cuina salada han obert el camí cap a la desestacionalització del consum d’aquests dos productes tradicionals tan arrelats a Agramunt.

Per fomentar aquest mateix objectiu, la Fira que aquest dilluns tanca les seves portes a una edició més prolongada que els darrers anys, dóna el relleu a la I Ruta Gastronòmica del Torró i la Xocolata a la Pedra per diferents restaurants de la comarca de l’Urgell. Un total d’11 establiments de tot el territori –entre ells, La Cava de Tàrrega i l’Atípic d’Agramunt- oferiran del 16 al 31 d’octubre menús a 15 i 25 euros on tant el torró com la xocolata tindran un marcat protagonisme en el conjunt de plats.

Durant les tres jornades de la Fira d’enguany, professionals com ara el cuiner David García, del Grup To+ o en Pep Nogué, i el pastisser i campió del món de Pastisseria, Jordi Bordas, han demostrat en suggerents elaboracions que el torró i la xocolata combinen perfectament amb d’altres ingredients als que exerceixen també de contrapunt. Tots ells han compartit les receptes de les seves respectives creacions per tal de què el públic assistent provi de fer-les a casa, també fora de la temporada nadalenca.

La Fira ha aprofitat la jornada de cloenda per repartir entre tots els assistents degustacions del torró de pa, oli i xocolata que Vicens ha presentat enguany com a una de les seves novetats de producte. La peça original feia 8 metres de llarg i 500 kg de pes. El xef Carles Tejedor, que en aquesta edició també participava en el programa d’activitats com a ponent, ha estat un dels encarregats de tallar i repartir el torró de Vicens entre el públic assistent.

Fins el vespre d’aquesta última jornada, l’espai de Les Foodgonetes ha estat oferint diverses propostes gastronòmiques a l’aire lliure juntament amb música en directe dels nous talents de l’escena musical catalana.


Comentaris

envia el comentari