Catalunya Diari

La Fira d’Alimentació i Salut torna a Balaguer

La Fira d’Alimentació i Salut torna a Balaguer| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 



L’objectiu d’aquesta fira és apropar els pagesos i els productes als consumidors, per a fomentar la venta directa, reincorporar als hàbits alimentaris la cuina de temporada i d’aprofitament, recuperar i gaudir de la cuina tradicional lligada a la terra i al seu cicle natural a través dels productes que ofereix, contribuir a una bona educació alimentària basada en productes naturals i de qualitat, i fer difusió de les teràpies naturals de poc cost que es troben a la saviesa popular i ancestral.



L’acte inaugural tindrà lloc el dissabte 2 de juny a les 10.30 hores amb les autoritats locals i el Ball de bastons del Casal Pere III, a partir d’aquell moment s’inicien totes les activitats. Hi haurà un Mercat de la Terra on s’hi podran trobar aliments ecològics, artesanals i locals, plantes medicinals, ungüents, cosmètics artesanals, fitosanitaris ecològics i planter per a l’hort. En destaquem la 2a Mostra de Formatges de Pastor Catalans que compta amb una selecció dels formatges més autèntics de les terres catalanes. S’obre el cicle de conferències a les 11.00 hores amb 'Vinyes Trobades, les fondes arrels de la vinya de Ponent', on s’explicarà el recorregut i la feina feta amb el projecte 'Cultures Trobades' de l’associació Slow Food Terres de Lleida. Continuarà el cicle amb temes tan interessants com: l’alimentació saludable, l’àloe vera i les seves aplicacions, l’art d’envellir bé, l’origen emocional de la malaltia, l’alimentació crua, la contaminació del medi ambient i dels aliments, la fruitateràpia, les plantes medicinals contra el càncer, la permacultura, el TDAH Positiu, o com viure bé amb alimentació i remeis naturals. També hi haurà una taula rodona sobre agricultura ecològica i biodinàmica, i una altra amb testimonis de curacions amb plantes medicinals.



En un altre apartat tindrem el Racó de la Cuina i del Tast, amb productes de primera qualitat, des del pa al vi passant per l’oli, els formatges, les cerveses, els germinats, les melmelades, xocolata amb estèvia o safrà. Com a novetat, ens ensenyaran a fer conserves de peix en una cuina solar o a cultivar l’espirulina. I evidentment no ens oblidem dels més petits i a ells dediquem el Racó Infantil perquè ja comencin a valorar l’alimentació amb tallers per aprendre a plantar i sembrar, o a fer còctels amb fruites.



Clourem el dissabte amb un Recital de Cançons Trobades a les 22.00 hores al Teatre de Balaguer, i començarem el diumenge a les 10.00 hores amb la presentació del Projecte Cultiva’t: horts comunitaris a Balaguer, i a les 17.00 hores presentaran la segona Guia de Restaurants km-0 de Slow Food de Catalunya.



Comentaris

envia el comentari