Catalunya Diari

La Fira de l’Oli de les Garrigues i la Ruta del Vi de Lleida es donen la mà

La Fira de l’Oli de les Garrigues i la Ruta del Vi de Lleida es donen la mà | Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

Fira de l'Oli

Unes 250 persones entre representants del món agroalimentari, polític, econòmic i social de Lleida, han assistit a la presentació de la 51a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues. L’acte ha servit per agermanar la Fira de l’Oli i les Garrigues amb la Ruta del Vi de Lleida Costers del Segre, que inclou els set cellers de les Garrigues, una iniciativa que ha comptat amb les intervencions del director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Josep Maria Solé i Sabaté, del president de la Ruta del Vi de Lleida, Tomàs Cusiné, i de l’alcalde de les Borges, Enric Mir. A més, prèviament, el paer en cap de Lleida, Àngel Ros, ha donat la benvinguda al Castell de Gardeny a tots els assistents.

Tots ells han destacat la qualitat dels productes de la terra de les Garrigues, com són l’oli i el vi, i han apostat per potenciar-los per tal d’incentivar-ne el seu consum i difondre’n les seves qualitats per a la salut i el benestar personal. L’historiador Josep Ma Solé i Sabaté ha iniciat la presentació de l’agermanament destacant “les oportunitats que ens ofereixen les noves directrius europees, amb les quals l’oli pot fer un salt de qualitat important”, i fent incís en “la importància de la història i de la nostra gent, que al llarg del temps ha anat millorant la producció i les oliveres, fins aconseguir un producte extraordinari i de primeríssima qualitat amb el qual podem millorar la nostra qualitat de vida”.

A continuació, el president de la Ruta del Vi de Lleida, Tomàs Cusiné, ha declarat que "creiem que és obligatori agermanar l’oli i el vi, de manera que els productes artesanals de l’interior de Lleida s’aglutinin i puguin aportar més valor de cara al turisme". Cusiné ha afirmat que l’agermanament entre la Fira de l’Oli i les Garrigues i la Ruta del Vi "permetrà fer una promoció conjunta de tots aquests elements de la Dieta Mediterrània i del nostre patrimoni per tal de donar un valor afegit al territori, de manera que els visitants puguin gaudir no només del patrimoni cultural sinó també de la gastronomia de les nostres terres".

Al seu torn, l’alcalde de les Borges i president del Patronat Fira de les Garrigues, Enric Mir, ha destacat "la importància d’aquesta nova aliança, que ha de permetre potenciar l’oliturisme i l’enoturisme amb l’objectiu de promocionar el territori a través d’accions conjuntes". Mir ha aprofitat la seva intervenció per convidar al públic a la fira, "un certamen amb un recinte augmentat i un encara millor disseny dels estands i altres novetats, com el primer FiraRock i la demostració de productes de la terra".

L’acte ha finalitzat amb les declaracions del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, que ha volgut recordar que l’oli "és un l’element mediterrani amb un valor afegit molt important, per la qual cosa hem de vetllar per a què hi hagi aquest interès pels productes mediterranis, que tenen virtuts des del punt de vista de la salut". El conseller també ha destacat la importància de la col·laboració público-privada per a què l’oli i el vi puguin ser més valorats i en definitiva, més consumits. Pelegrí ha finalitzat la seva intervenció augurant "un èxit major de la Fira, ja que tenim un gran producte que ens fa presents al món".


Comentaris

envia el comentari