Catalunya Diari

La Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa arriba a la 12a edició

La Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa arriba a la 12a edició| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 

Vinaixa acollirà aquest cap de setmana la dotzena edició de la Fira de l’Oli i la Pedra, un certamen que oferirà un programa força variat de propostes i que espera reunir, si el temps acompanya, al voltant de 2.000 visitants.

El programa d’actes s’encetarà el dissabte a les 09.00 hores amb una caminada popular que inclou l’esmorzar per als participants. Serà l’avantsala del gruix dels actes, que se celebraran el diumenge durant tot el dia. Per començar, amb un esmorzar a la cooperativa (09.00 hores) que donarà pas una hora més tard a la inauguració oficial, a càrrec del diputat Antoni Villas i de la diputada al Parlament de Catalunya Ramona Barrufet.
 
A les 10.45 hores tindrà lloc una visita guiada pel nucli històric i l’església, i a les 11.00 hores s’inauguraran un seguit d’exposicions al Centre Cívic. Més tard (12.00 hores), es farà un taller de cuina amb Xavier Benet, de l’Hostal Benet de les Borges, i a les 13.00 hores hi haurà un espectacle caní. A les 14.00 hores, se celebrarà un dinar popular i els actes acabaran a la tarda (18.00 hores), amb un concert de la Massa Coral els Cantaires de Juneda.
 
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació de la fira. L’acte ha comptat amb la participació del diputat Antoni Villas; l’alcalde de Vinaixa, Jordi Sarlé; la tinent d’alcalde, Sílvia Arnau, i la presidenta de la Cooperativa de l’Oli, Teresa Gallart.
 

En la seva intervenció, el diputat Antoni Villas ha destacat que la Diputació de Lleida té “la voluntat de recolzar el territori i també d’estar al costat d’una fira que demostra allò que un poble sap fer i fa i que forma part de la seva cultura”, motiu pel qual ha invitat tothom a visitar Vinaixa aquest cap de setmana, per tal de viure i conèixer una de les fires que tenen lloc a les comarques lleidatanes i que ja porta dotze anys celebrant-se.


 


Per la seva part, l’alcalde de Vinaixa ha precisat que la fira és una “suma d’esforços” entre l’Ajuntament i la Cooperativa, però també de “tota la gent del poble i dels voluntaris”, sense els quals no seria possible celebrar una doble jornada que té com a objectiu “promocionar uns productes, com són l’oli d’oliva i la pedra natural, que són el motor econòmic de la població”. Sarlé també s’ha referit al vessant cultural i històric de la fira, que permet visitar amb el trànsit tancat un poble “amb més de 860 anys d’història”.


 
Última fira vinculada a l'oli de la temporada

La fira va néixer ara fa onze anys per promocionar l’oli verge extra DOP Les Garrigues, així com les indústries de pedra del municipi. Els organitzadors han indicat que de moment el certamen ja compta amb 46 expositors, un fet que els fa mirar amb optimisme cap al futur i mantenir l’aposta per dues de les activitats, l’oli i la pedra, que són bàsiques per a Vinaixa.

 
La Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa tanca el periple de fires i festes vinculades a l’oli que des de la tardor se celebren a les Garrigues, un total d’onze, segons ha recordat l’alcalde de Vinaixa. 


Comentaris

envia el comentari