Catalunya Diari

La Fira de l'Oli realitzarà el darrer tram del concurs dels seus millors olis en directe

La Fira de l'Oli realitzarà el darrer tram del concurs dels seus millors olis en directe| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Borges Blanques (Arxiu)

La Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues ha celebrat aquest dimarts l'última presentació de la 52a edició del certamen, on s’ha anunciat la realització del darrer tram del concurs per triar els millors olis en directe el proper dijous, 15 de gener, un dia abans d’inaugurar-se.

En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Fires i Mercats de les Borges Blanques i gerent del Patronat Fira de les Garrigues, Jordi Ribalta, ha informat al públic de les principals novetats d’aquesta edició, destacant “entre d’altres novetats, aquesta Fira tindrà el seu primer gran acte el dijous 15 de gener al vespre, amb la realització en directe des de la Casa de la Cultura de l’últim tram de la selecció dels olis guanyadors dels molins i cooperatives participants al certamen, per part del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya”. Ribalta també ha remarcat “l’ampliació de la superfície d’expositors, amb la incorporació de nous trams dels carrers habitual i noves zones com l’Espai Aliments del territori i tu, que s’afegeix a l’Espai Gastronòmic ja existent”.


La presentació del certamen ha anat precedida de dues visites guiades, una al Castell de la Floresta i l’altra al propi Castell de l’Espluga Calba en les què han pres part una cinquantena de persones, i que ha servit per donar a conèixer el vincle històric que uneix la cultura i l'economia del territori amb el seu poble. D’altra banda, la presentació ha estat amenitzada amb l’actuació de l’artista garriguenca Heura Gaya, que ha interpretat tres peces al llarg d’un acte que ha finalitzat amb una degustació de productes de la comarca.

Un reconeixement a l'empresa Olis Salvador Farré
La presentació, que ha comptat amb una nodrida presència de representants de les institucions públiques lleidatanes i garriguenques i dels sectors econòmics del territori, ha servit per reconèixer la trajectòria de l’empresa Olis Salvador Farré 'Chicó' de les Borges, després de tres generacions dedicades a l’Oli i les Garrigues. L’alcalde de les Borges i president del Patronat Fira de les Garrigues, Enric Mir, i el Delegat del Govern de la Generalitat, Ramon Farré, han fet entrega del diploma i el guardó a la família.

Mir ha destacat “la importància d’aquest reconeixement que posa en valor la tasca de la família de Salvador Farré, que des de fa anys contribueixen a la difusió d’un dels principals sectors productius de la comarca, com és l’oli de qualitat, per tal que tothom sigui conscient de la riquesa gastronòmica de les Garrigues, ja que tots plegats estem decidits a projectar aquest territori i els seus actius arreu del món”. A més, Mir ha agraït la presència a la Fira ja confirmada d’autoritats com el conseller d’Empresa i Ocupació Felip Puig, que inaugurarà el certamen divendres a partir de les 18 hores; del conseller d’Agricultura Josep Ma Pelegrí, que hi assistirà el dissabte i de la vicepresidenta Joana Ortega, que ho farà el diumenge, entre d’altres personalitats i representants destacats del món polític, econòmic i social de Catalunya.

Per la seva part, el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, ha tancat els parlaments de l’acte, en el que també ha intervingut el diputat i alcalde de Juneda Antoni Villas. En el seu transcurs els assistents han pogut conèixer com eren els garriguencs i l’origen dels seus característics productes agroalimentaris de qualitat a través de la intervenció del periodista i escriptor especialitzat en gastronomia i turisme, Enric Ribera Gabandé.


Comentaris

envia el comentari