Catalunya Diari

La Fira de Medi Ambient de Tàrrega comptarà amb una mostra dels millors productes 'ecodissenyats'

La Fira de Medi Ambient de Tàrrega comptarà amb una mostra dels millors productes 'ecodissenyats'| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

La 15a Fira del Medi Ambient de Tàrrega, que se celebrarà els propers dies 4 i 5 d’octubre, exposarà els treballs guanyadors dels Premis Disseny per al Reciclatge 2013, concedits per l’Agència de Residus de Catalunya. 

Aquests guardons reconeixen productes, projectes i estratègies que hagin integrat en el seu disseny criteris de prevenció de residus, ús de material reciclat i aposta per la sostenibilitat. Així, la capital de l’Urgell exhibirà entre altres innovacions sabates 100% compostables, mobiliari urbà i domèstic fabricat a partir del reciclatge, sistemes naturals de purificació d’aigua o bicicletes de baix manteniment pensades per fer-ne un ús compartit. Amb aquesta iniciativa es vol promoure el consum de productes 'ecodissenyats'. L’exposició dels Premis Disseny per al Reciclatge s’inaugurarà dins la Fira del Medi Ambient i es podrà visitar a l’Espai Mercat fins al 19 d’octubre.
 
També dins l’apartat d’exposicions, la 15a Fira del Medi Ambient de Tàrrega oferirà la mostra 'El Tibet', el tercer pol en perill. S’hi tracta la situació actual de l’ecosistema tibetà i del sistema muntanyós dels Himàlaies, de 2.600 quilòmetres de llarg i des d’on neixen els set rius més importants de la Terra. La proposta posa de manifest les amenaces i els perills als quals s’enfronta aquest espai natural. També dins la fira, el dissabte 4 d’octubre, a les 17.30 hores, es projectarà un documental sobre aquesta temàtica, sessió on es degustaran diferents tipus de tes tibetans. L’exposició s’inaugurarà el dijous 2 d’octubre, a les 20.00 hores a la Sala Marsà i romandrà oberta fins al 12 d’octubre.
 
D’altra banda, a l’Espai MerCAT Joan Condal presentarà una exposició de fotografies de gran format dedicades a les fruites, la qual es complementarà amb peces decoratives de la firma Decofruit elaborades amb aquests sans aliments. Organitzada per les regidories de Promoció Econòmica i Medi Ambient, la 15a Fira del Medi Ambient de Tàrrega tindrà lloc a la plaça de les Nacions sense Estat, l’Espai MerCAT i el pàrquing de l’Estació d’Autobusos, amb entrada gratuïta. El vessant sectorial (plataforma de negoci per a empreses) es conjugarà amb un extens programa d’activitats lúdiques de sensibilització ecològica (de franc i adreçades al públic familiar) a més d’una interessant oferta pedagògica de tallers i xerrades.


Comentaris

envia el comentari