Catalunya Diari

La Fira de Sant Ermengol de la Seu ofereix 25 tasts guiats de formatges artesans i productes alimentaris

La Fira de Sant Ermengol de la Seu ofereix 25 tasts guiats de formatges artesans i productes alimentaris| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 

El programa de la 20a Fira de Formatges Artesans del Pirineu ofereix enguany a urgellencs i visitants un total de 25 tastos guiats de formatges i d’altres productes alimentaris de l’Alt Urgell i la Cerdanya, concentrats a les Aules de Tast de la Fira de Formatges i al nou espai 'Aliments del Territori i tu', promogut per la Diputació de Lleida. 

"Les aules de tast de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu són un dels elements diferenciadors de més qualitat de l'esdeveniment", ha explicat el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Jordi Pallarès, qui destaca a més l'èxit que obté aquesta proposta dins del certamen, per l'augment, any rere any, de la demanda de tiquets per poder participar tant a les activitats infantils, com a les que fan referència a les més específiques sobre els coneixements tècnics i organolèptics dels formatges del Pirineu.
 
Aula de Tast
Així, durant aquest pròxim cap de setmana (18 i 19 d'octubre) tindran lloc un total de 13 tastos on els formatges artesans del Pirineu en són els protagonistes:
- Cinc tastos guiats de formatges (cal treure tiquet, que té un cost de 6 euros a l'Espai Ermengol).
- Dos demostracions de cuina amb formatge artesà, a càrrec del restaurant Arbeletxe de la Seu d'Urgell i de Ca l'Amador de Josa de Cadí.
- Dos sessions del joc de l'hostaler per a nens i nenes, a càrrec de cuiners i cuineres de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell.
- Dos tallers infantils d'elaboració de formatges, a càrrec de Nati Valls, professora de l'Escola de Capacitació Agrària del Pirineu.
- Un tast guiat de vins Pinord, a càrrec de Mireia Tetas, sommelier.
- Un tast guiat de cerveses maridades amb formatges, a càrrec de Vicenç Vilarrubla, metre cerveser de la cervesa artesana del Pirineu VIP, i Albert Pons, formatger de la Vall de Meranges.
 
'Aliments del territori i tu'
Com a novetat d'enguany, la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell comptarà amb un nou espai dedicat als aliments de proximitat. Aquesta nova proposta va a càrrec de la Diputació de Lleida que aporta l'espai 'Aliments del territori i tu' situat a tocar del recinte firal (terreny situat al costat del pavelló poliesportiu). En aquesta carpa es podran fer degustacions de productes del territori a càrrec dels mateixos elaboradors, així com gaudir de demostracions de cuina en directe a càrrec de restaurants de la Seu i comarca.
 
Els tastos de la carpa 'Aliments del territori i tu' tenen una capacitat per a, aproximadament, 30 persones i són gratuïts. A mida que s'omplin les localitats es tancarà el tast en qüestió.
 
Els tastos seran els següents:
Casa Bernadí de Noves de Segre (Alt Urgell) oferirà tastos de bull de donja amb formatge de cabra, botifarra negra amb ceba amb ceba caramel·litzada i sobrassada amb formatge Urgèlia.
Cerveseria Matoll de Belianes (Urgell) oferirà degustació i tast guiat de cervesa artesana.
- L'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell oferirà degustació del gintònic del Pirineu GINFER.
- Els cuiners Isma Prado i Òscar Sánchez oferiran una degustació de carn de corder ecològic de Mafriseu.
- El cuiner Jordi Tomàs oferirà una degustació de poltre de l'Alt Pirineu de Mafriseu.
 
Les diferents demostracions culinàries a càrrec de professionals del territori seran:
- L'Hotel El castell de Ciutat: canelons de vedella amb salsa 'cardinale' de carn a càrrec del xef Aitor Amutxastegui.
- L'Hotel Dom-Restaurant la Vall d'Organyà (Alt Urgell): coques de recapte: coca amb saltejat de bolets i botifarres d'Organyà i coca sense gluten amb verduretes de l'hort i formatge fresc de La Reula.
- El Balneari Sant Vicenç (Alt Urgell): tres originals tapes elaborades amb formatge artesà del Pirineu a càrrec del cuiner Pol Blasi.
- Elaboració d'hamburgueses gourmet amb la carn natural de la Borda Andria i el restaurant The Burguer Lunch.
- Cuina Pirinenca de la Cerdanya: peus de porc farcits d'ànec blau ceretà i pera de Puigcerdà, a càrrec del cuiner Santi Ferrer del restaurant Can Ventura de Llívia i Carles Pujol, gerent del cuina Pirinenca de Catalunya.
- Taller infantil: com fer-te un entrepà fàcil, bo i saludable, a càrrec de Fundació Alícia.
- El Racó de Cal Serni de Calbinyà (Alt Urgell): galetes salades amb herbes aromàtiques del Pirineu i formatge Cadí; mesclum tricolor de purés i llegums de l'hort de casa amb xip de trumfa Vitelotte; proveta amb essència de llimona i perfum d'orujo. Totes aquestes receptes aniran a càrrec de Josep maria Troguet Ribes.
 
Podeu trobar tota aquesta informació, així com tota la informació de la Fira de Sant Ermengol en general a 


Comentaris

envia el comentari