Catalunya Diari

La Fira de Sant Isidre de Solsona redistribueix els espais per donar una "sacsejada" a la seva 64a edició

La Fira de Sant Isidre de Solsona redistribueix els espais per donar una "sacsejada" a la seva 64a edició| Text i fotos: ACN

 

La Fira de Sant Isidre de Solsona celebrarà del 13 al 15 de maig la 64a edició. La principal novetat d'aquest any és que se li ha volgut donar una "sacsejada" a la fira i, per això, s'han redistribuït els espais per millorar-ne la ubicació, segons ha explicat el director de Solsonès Fires, Josep Caelles.

Una de les principals novetats de la Fira de Sant Isidre d'enguany és la redistribució dels espais. Caelles ha explicat que el certamen està plenament consolidat però que cada any cal fer-hi "petits retocs" perquè funcioni millor. Per això, en la seva 64a edició s'ha volgut revisar la ubicació de cada sector que està present a la fira perquè tinguin més visibilitat. Així doncs, tota la maquinària i bestiar se situaran al Camp del Serra; els estands d'alimentació es traslladaran en una zona gastronòmica a la zona del Centre Cívic; mentre que l'espai on s'ubica el sector de l'automoció, a la plaça del Camp, també ha patit alguns retocs. 
 
Un dels principals reclams de la Fira de Sant Isidre és el bestiar i, de fet, és el primer certamen de Catalunya amb nombre d'animals vius –al voltant de 600-. Caelles ha explicat que es mantindrà la mostra de bestiar vaquí, equí, oví i cabrum i, per primer cop, també es farà una mostra de bestiar de ploma. El director de Solsonès Fires ha explicat que "exposarem una quarantena d'aus exòtiques amb un plomatge molt vistós". De cara la propera edició, Caelles ha subratllat que volen potenciar i professionalitzar encara més aquest àmbit amb l'organització d'un concurs de vaques. 
 
Les fires del Solsonès –Sant Isidre, Fira del Trumfo i la Tòfona, Fira del Bolet i Boletaire i Fira del Tió- ha anat patint any rere any una reducció del pressupost, que en aquesta edició se situa un 25% per sota. Així doncs Solsonès Fires comptarà enguany amb 75.000 euros per organitzar els quatre certàmens, dels quals un 80% es destina a la Fira de Sant Isidre, la més important de la comarca i que atrau un major nombre de visitants, unes 40.000 persones en la darrera edició.


Comentaris

envia el comentari