Catalunya Diari

La Fira de Sant Isidre s'instal·la a Cervera

La Fira de Sant Isidre s'instal·la a Cervera| Redacció - Fotografia: http://gegantsdecervera.blogspot.com.es/ (Arxiu)

 La 2a Fira del Pa, organitzada amb la col·laboració del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, dóna continuïtat a l’exposició de pans del món, amb més de 60 varietats, i presenta diverses novetats com un taller professional, el tast de pa de trumfos del Solsonès amb oli Gomà de Cervera i la presentació de la nova coca de l’Aquelarre.
 
L’Espai Pobles convida quatre municipis de la comarca (Sant Guim de Freixenet, Sant Guim de la Plana, Montornès, Torrefeta i Florejacs) i el nucli agregat de Vergós a exposar la seva cultura, patrimoni i oferta turística. A més, Guissona enguany repeteix la presentació del Mercat Romà de Iesso, que se celebra al juliol, dins els actes de la Fira de Cervera. Altres novetats són l’espai dedicat a la promoció del turisme a Cervera i a entitats culturals locals, que exposaran les seves activitats.
 
La primera edició del Shopping Night a Cervera, organitzada per l’Associació de Comerciants, preveu que 15 establiments obrin el dissabte 18 de maig, de 21.00 a 00.00 hores, oferint activitats diverses. De manera paral·lela, Fondistes Cervera organitzen la 1a Milla nocturna popular a la ciutat.
 
La Fira també organitza un dinar de tastets al pati de la Universitat diumenge 19 de maig, a les 14.00 hores. Pel preu de 10 euros es podrà gaudir de quatre tiquets de degustació, postres i cafè. Els plats de les degustacions són caragols a la cassola, popets de potera, pizzes variades, cap i pota amb cigrons, empedrat, vedella amb bolets, ànec amb prunes i assortiment de torrades. Els postres es pot escollir entre assortiment de mousses, profiteroles amb nata i pastís de Sant Isidre. Els tastets i els postres els elaboren els establiments de Cervera Restaurant La Cosa Nostra, Pastisseria Colom i Pastisseria Sangrà.
 
L’acte de cloenda, diumenge a les 20.00 hores, anirà a càrrec de Ramon Farré, delegat del govern a Lleida, i Ramon Royes, paer en cap de Cervera. També hi assistiran Rosa Perelló, vicepresidenta de la Diputació de Lleida; Adrià Marquilles, president del Consell Comarcal de la Segarra, i Rosa Santana, regidora de Fires i Mercats de la Paeria.


Comentaris

envia el comentari