Catalunya Diari

La Fira de Sant Josep de Mollerussa supera els 180.000 visitants i recupera xifres de negoci d’anys enrere

La Fira de Sant Josep de Mollerussa supera els 180.000 visitants i recupera xifres de negoci d’anys enrere| Redacció - Fotografia: Laura Biela

expectatives amb les que obria la seva 142a edició

El certamen ha estat clausurat aquest diumenge en un acte presidit pel secretari general de Presidència, Jordi Vilajoana. Durant la cloenda, Solsona ha fet una valoració “molt i molt positiva” d’aquesta 142a edició del certamen, la qual ha conclòs amb un registre de visitants superior a les 180.000 persones, una xifra que suposa un 12% més que l’any passat.

L’alcalde de Mollerussa ha explicat també que l’avaluació per part dels expositors ha estat molt satisfactòria. Un 85% d’ells que manifesten la seva intenció de tornar l’any següent, un 70% que afirmen haver complert les seves expectatives com a participants i un 75% han puntuat com a bé o molt bé la logística i organització de la fira.

Altre dels apartats destacats al balanç de Solsona ha estat el desenvolupament del programa de Jornades Tècniques, unes sessions que “han combinat la demostració i la teòrica” i que han comptat amb l’assistència d’uns 1.300 professionals. Sobre aquest punt, s’ha referit especialment a la bona acollida de les dues jornades demostratives així com a la 13a Borsa Interpirinenca de Cereals amb 400 operadors de diferents punts d’Espanya i Europa com França i Suïssa però també de Polònia, Romania, Malta i Ucraïna.

El Saló de l’Automòbil manté la seva singularitat
La 142 Fira de Sant Josep es va obrir dijous passat, si bé el Saló de l’Automòbil ho feia un dia abans coincidint amb la festa local de Mollerussa del dia 19 i davant la demanda dels mateixos expositors. Aquest fet singular, d’obrir les portes d’aquest sector, ubicat al recinte de les piscines, així com el fet d’haver-li donat una identitat pròpia també a nivell promocional, ha estat valorada de forma positiva per l’alcalde, qui ha afegit que de cara a l’any que ve es continuarà apostant per continuar singularitzant aquest espai.

Sobre aquesta mostra, que ha comptat amb 26 expositors, l’alcalde s’ha mostrat satisfet perquè les vendes realitzades per aquest sector han superat, ha explicat, les de l’any passat, “si bé cal esperar per conèixer el volum econòmic”, el qual es coneixerà d’aquí unes setmanes quan es porti a terme el sorteig de 6.000 euros entre els compradors d’un cotxe en el marc de la fira.

Propostes de millora per a la propera edició
De cara a la propera edició de la fira, Solsona ha avançat que serà de quatre dies ja que la jornada de Sant Josep cau en dijous. Entre els projectes per al proper any, el president de l’ens firal ha dit que s’estudiarà la possibilitat de disposar de xarxa wifi al Saló de l’Automòbil, un servei del qual ja es disposa als Pavellons Firals. Solsona ha anunciat que des de la Diputació de Lleida "ens han dit que ens podran ajudar perquè això fos possible".

En el balanç de la 142 Fira de Sant Josep també ha estat present també el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, qui s’ha referit a la WebApp que es va posar en funcionament coincidint amb el certamen i en col·laboració amb l’empresa Restky. Sobre aquest projecte, Segarra ha informat que la resposta dels expositors ha sigut que ha estat “una molt bona idea i una bona eina per donar a conèixer les dades de les empreses i els seus productes”.

Segarra ha agregat, en relació a les dues jornades demostratives que s’han portat a terme i al “gir que volem fer de passar de fira expositiva a la combinació de fira expositiva i demostrativa”, que enguany s’ha fet un pas molt important i ha expressat que de cara a la propera edició es mantindran les jornades demostratives i “intentarem potenciar-les amb demostracions d’altres parts de la fira”. Sobre aquest darrer tema, l’alcalde ha puntualitzat que el fet d’haver signat la setmana passada un conveni amb organitzacions de FEMEL perquè formin part dels òrgans directius de Fira de Mollerussa possibilita que els col·lectius professionals presents a la fira puguin precisament fer arribar d’aquesta manera les seves propostes.

La 142 Fira de Sant Josep ha comptat amb la participació de 283 expositors dels quals 115 corresponien al Recinte Exterior, 142 als Pavellons Firals i 26 al Saló de l’Automòbil. Entre les novetats d’enguany destacar també el I Concurs d’empreses start-up, del qual van resultar guanyadores les firmes Mr. Phone Electrònics i Akis Internacional, les quals han gaudit d’un estand al certamen.


Comentaris

envia el comentari