Catalunya Diari

La Fira de Tàrrega baixa el teló

La Fira de Tàrrega baixa el teló| Redacció - Fotografia: Fira Tàrrega

 La Fira d’enguany, la segona amb Jordi Duran al capdavant de la direcció artística, ha girat entorn de quatre grans directrius: les arts de carrer com a eix de la programació, la singularitat dels espectacles de sala, la diversitat de gèneres i llenguatges escènics i el suport a la creació. Tot i això, el gran eix programàtic de la Fira d’enguany ha estat l’estímul a la creació, un impuls als creadors del país que s’ha certificat al llarg de tot l’any a través el Programa de Suport a la Creació. Gràcies a aquest programa, diferents companyies han pogut crear els seus nous espectacles des de Tàrrega amb tot el suport de la Fira a través de laboratoris, residències i trobades.
 
En aquesta 32a edició s’han acreditat 710 professionals, pertanyents a 397 entitats i institucions. Així, del total de programadors acreditats, 410 són catalans, pertanyents a 198 entitats; 133 són de la resta de l’Estat espanyol, pertanyents a 76 entitats, i 174 són estrangers, en representació de 123 entitats o institucions. Pel que fa a la internacionalització de la Fira, entre les delegacions més nombroses i importants pel seu volum de presència aquest 2012, destaquen les entitats provinents del Regne Unit, França i Itàlia, així com les de Corea, de l’antiga Europa de l’Est, dels Estats Units o Suècia, a través del Focus Nòrdic, d’entre 29 països representats. En aquest sentit, cal recordar l’impacte de la internacionalització de la Fira que li atorgava l’enquesta encarregada a l’empresa CERES, els resultats de la qual es van donar a conèixer ara fa un any. 
 
Pel que fa al públic de carrer, sense tenir dades concretes, els espectacles han registrat una nombrosa presència d’espectadors. Això també s’ha fet evident als espectacles de pagament de la Programació Oficial i dels Espais d’Empresa. Les taquilles han expedit, fins dissabte a la nit, 6.821 localitats, i s’han repartit 6.584 entrades professionals. En total, doncs, s’han distribuït 13.405 entrades fins la nit de dissabte.
 
L’estimació és que al llarg del dia d’avui s’arribi a les 8.000 entrades venudes i a les 7.000 entrades professionals. Per tant, l’ocupació total estimada en els espectacles de pagament de la Programació Oficial i dels Espais d’Empresa és d’unes 15.000 localitats, que representarien un 55’69% de l’aforament disponible (26.930 cadires). Fins ahir a la nit s’havien exhaurit totalment 31 de les 152 sessions de pagament programades.
 
Un any més, la zona d’acampada ha tornat a registrar un alt nombre de campistes. Fins a la nit de dissabte, s’han comptabilitzat un total de 3.566 usuaris.


Comentaris

envia el comentari