Catalunya Diari

La Fira del Comerç i el Rebost d'Alcarràs s'amplia a dos dies i s'omple d'activitats

La Fira del Comerç i el Rebost d'Alcarràs s'amplia a dos dies i s'omple d'activitats| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 

Alcarràs celebrarà el proper cap de setmana, els dies 15 i 16 d'octubre, la Fira del Comerç i el Rebost, que aquest any arriba a la seva XXV edició (la del Comerç) i a la V (la del Rebost). La principal novetat d’aquest any serà que la Fira s’amplia un dia més, començant així ja dissabte amb un programa ple d'activitats per a tots els gustos i edats.

Entre les propostes programades pels propers dies destaca una jornada professional pel matí organitzada conjuntament amb l’IRTA i que tractarà sobre l’agricultura circular i, per la tarda, un taller de la fruita dirigit als nens i nenes amb la cuinera i especialista en nutrició Ada Parellada. El mateix dissabte, per la tarda, tindrà lloc també un maridatge amb vins Costers del Segre del Celler Matallonga de Fulleda i melmelades d’Alcarràs. 
 
Per al diumenge, està previst que durant tot el dia hi hagi parades del comerç local i també de productes de KM0, així com d’altres fets a mà. El nombre de parades se supera per primer cop, ja que hi haurà entre comerç i rebost unes cent parades. Així mateix, també s'han programat tot un ventall d’activitats que van des de tallers per als petits per tal d’aprendre a menjar i reutilitzar la fruita, com també aprendre a fer melmelades, entre d’altres. 
 
L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, ha presentat aquest dilluns la fira manifestant l’aposta d’Alcarràs per situar-la com un referent en el mapa de fires agroalimentàries de Catalunya. L'acte ha tingut lloc a la Diputació de Lleida, entitat col·laboradora, i ha comptat amb la presència de la vicepresidenta Rosa Pujol, que ha destacat que es tracta d’una fira ja plenament consolidada. per la seva banda, la regidora d’Ensenyament i Patrimoni, Noèlia Díaz, ha explicat algunes de les activitats manifestant que la fira “vol oferir serveis a un públic familiar, a la vegada que promou la pedagogia de la fruita mitjançant aquests tallers”.
 
El recinte comptarà amb una 'cúpula de la fruita', una carpa amb projeccions per explicar el cicle de la fruita. A més, una altra de les novetats d’aquest any serà –tant dissabte com diumenge- la presència de 'food-trucks'. El colofó del certamen serà el concurs a les millors melmelades i confitures, a darrera hora de la tarda.
 
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, serà l’encarregada d’inaugurar la fira. 


Comentaris

envia el comentari