Catalunya Diari

La Fira del Pa i el Cereal de Cervera arribarà a la localitat els dies 7 i 8 de maig

La Fira del Pa i el Cereal de Cervera arribarà a la localitat els dies 7 i 8 de maig| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Cervera

 

Cervera ha presentat aquest dilluns la Fira del Pa i el Cereal, un certamen que s'inclou a la Fira de Sant Isidre de la localitat, i que tindrà lloc els dies 7 i 8 de maig; mentre que els actes tradicionals de la Diada de Sant Isidre seran el diumenge, dia 15. A més, els dies 14 i 15 de maig s'organitzarà la primera edició del Mercat artesanal de pagès.

L'edició d'enguany presenta moltes novetats: la recuperació del pa de tempesta, que es regalarà als visitants fins exhaurir les 500 unitats; un concurs i tast de 15 pans diferents; un espai de degustació de cinc cerveses artesanes del territori; 'El petit forner', un espai per als infants on faran tallers amb farina i cereals; la introducció de productes de proximitat i km0; i l’ampliació dels estands promocionals de la comarca als municipis de la Segarra històrica, com Calaf.
 
Les novetats han estat presentades aquest dilluns per l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, i la regidora de Promoció Econòmica, Ainhoa Barrionuevo. Durant l'acte, han explicat que tot l’espai expositiu està ocupat, amb la presència de 60 expositors. Al pavelló polivalent es trobaran 13 estands dedicats a la mostra i venda de pa, els tallers infantils, els 5 punts de degustació de cerveses artesanes, productes de proximitat i dos estands amb maquinària per fabricar pa.
 
A la carpa annexa hi haurà els espais promocionals dels municipis de Guissona, Sant Guim de Freixenet i Calaf, estands institucions, entitats i el comerç local. A l’avinguda de l’Esport, exposició i venda de vehicles i les firetes. L’aparcament del pavelló polivalent acollirà activitats diverses: concert d’acordions, exhibició castellera, sardanes, actuació de la Banda del Conservatori, classe de salsa... i l’espai gastronòmic per dinar el diumenge 8.
 
La Fira té enguany un vídeo promocional. Gravat al forn de la Garbiana a Tarroja i l’església de Sant Domènec a Cervera, es basa en el pa de tempesta. Aquest pa antigament es posava darrere la porta de les cases o a la finestra de les golfes per protegir de les inclemències meteorològiques. Enguany el pa de tempesta s’elaborarà al Forn de la Garbiana, a Tarroja. Se’n repartirà 500 unitats entre els visitants a la Fira.
 
En l’acte de presentació, el paer en cap ha volgut destacar dos fets claus en l’evolució positiva de la Fira: la introducció del pa com a motiu diferenciador, ara fa quatre anys, i la nova empenta d’aquest any amb l’ampliació al cereal i a la cervesa, entre d'altres productes.


Comentaris

envia el comentari