Catalunya Diari

La Fira del Pa i el Cereal de Cervera se celebrarà l'any que ve a principis de juny i ampliarà l'espai expositiu

La Fira del Pa i el Cereal de Cervera se celebrarà l'any que ve a principis de juny i ampliarà l'espai expositiu| ACN - Fotografia: Fira del Pa i el Cereal de Cervera

La Fira del Pa i el Cereal de Cervera se celebrarà l'any que ve a principis de juny per intentar esquivar l'amenaça de pluja i ampliarà l'espai de dos a tres pavellons firals. L'Ajuntament vol consolidar així el creixement que ha tingut el certamen en aquesta cinquena edició, tant en expositors com en públic. Es calcula que durant el cap de setmana han passat per la fira unes 15.000 persones.

La capital de la Segarra ha exposat més d'un centenar de pans, des dels més artesans als més innovadors. L'any que ve la Paeria mantindrà els actes festius de Sant Isidre al voltant del 15 de maig però la fira del pa tindrà entitat pròpia i se celebrarà més tard. Segons l'alcalde, Ramon Royes, l'objectiu és intentar assegurar un temps favorable i atraure més visitants d'arreu del país.

La fira ha comptat amb 60 expositors, dels quals 14 -el doble que l'any passat- es dedicaven exclusivament a la producció de pa i derivats. L'alcalde de Cervera dóna per fet que l'any que ve l'espai expositiu s'haurà d'ampliar.

La Fira del pa de Cervera ha recuperat aquest any el pa de Tempesta, un panet que antigament es posava darrere de les portes de les cases perquè es creia que allunyava les inclemències meteorològiques i protegia la família.


Comentaris

envia el comentari