Catalunya Diari

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt organitza una ruta gastronòmica als restaurants de l'Urgell

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt organitza una ruta gastronòmica als restaurants de l'Urgell| ACN - Fotografia: Laura Biela

 

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt celebrarà del 10 al 12 d'octubre la seva 27a edició i organitzarà per primera vegada una ruta gastronòmica als restaurants de la comarca de l'Urgell, que es farà del 16 al 30 del mateix mes. 

Un dels objectius d'aquesta nova edició de la fira és "desestacionalitzar" el consum del torró i la xocolata amb noves propostes gastronòmiques. Els assistents a la fira podran visitar tres espais diferenciats: el Pavelló Dolç, el Pavelló Agroalimentari i el Pavelló Multisectorial, amb demostracions i conferències especialitzades. A més, aquest any comptarà amb un element nou, les 'Foodgonetes', on es podran degustar especialitats cuinades al moment.
 
Aquesta ruta vol promoure la utilització del torró i la xocolata a la pedra en diferents àmbits de la gastronomia. L'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, ha remarcat que la Fira mira de reprendre el consum del torró a totes les estacions de l'any i que aquest arribi "a totes les taules del món", ja que aquest es pot concebre com unes postres o com un element incorporable a qualsevol plat.
 
El Pavelló Dolç, amb 1.850 metres quadrats de superfície, comptarà amb la presència de torrons, pastissets i tot tipus de dolços típics. El Pavelló Agroalimentari oferirà una àmplia mostra de vins, caves i formatges autòctons. Per últim, el Pavelló Multisectorial acollirà a altres sectors d'Agramunt. A més, hi haurà una carpa on els visitants podran veure en directe el procés d'elaboració del torró.
 
Amb un pressupost de 145.000 euros, aquesta fira comptarà amb la presència de nombrosos professionals del món del dolç, encarregats d'oferir diverses ponències i demostracions en directe. Pep Nogué, xef i consultor gastronòmic i David Gil, responsable de pastisseria del grup El Barri d'Albert Adrià, són alguns dels cuiners convidats a aquesta fira.
 
La fira, que ocuparà 14.000 metres quadrats, es distribuirà en diferents espais. A més dels pavellons, als carrers d'Agramunt es podran visitar 120 parades , 10 'foodgonetes' i una mostra d'oficis antics. Els més petits podran gaudir del seu propi espai, amb varietat de tallers gastronòmics. 


Comentaris

envia el comentari