Catalunya Diari

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt vol desestacionalitzar el consum d'aquests dos productes

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt vol desestacionalitzar el consum d'aquests dos productes| Redacció - Fotografia: Fira del Torró

 

La primera jornada de la 27ena edició de la Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra d’Agramunt ha començat aquest divendres amb la voluntat del sector professional de desestacionalitzar el consum d’aquests dos productes tradicionals per tal de consumir-los durant tot l’any. Durant la primera jornada s'han fer demostracions d’autor, presentacions de producte i degustacions obertes al públic han instat a normalitzar la presència del torró i la xocolata a la pedra en la cuina del dia a dia. 

 Professionals com el responsable de Pastisseria del grup de restaurants elBarri de Barcelona, David Gil, flamant Trofeu Lluís Santapau al Millor Mestre Xocolater d’Espanya 2015 o el professor de l’Escola d’Hosteleria de les Terres de l’Ebre, Juanjo Roda, han permès als assistents a la Fira corroborar les múltiples possibilitats gastronòmiques d’aquests dos productes tan arrelats a Agramunt. 
 
S'han vist productes creatius i innovadors com ara: croquetes de xocolata a la vainilla; entrepans de formatge de cabra amb xocolata; torrons de cheesecake o de xocolata blanca amb ametlla de macadàmia i coco.  Algunes de les creacions que s’han presentat enguany en el marc de l’Aula del Gust s'han pogut degustar pel preu simbòlic de 2 euros. La gran afluència de públic ha provocat cues en totes les activitats amb degustació del programa, que continuarà demà amb sessions tant pràctiques com didàctiques.
 
La cuinera i divulgadora Ada Parellada, convidada per inaugurar la 27ena edició de la Fira, ha subratllat el caràcter històric i alhora nostàlgic del torró en la memòria col·lectiva i ha reconegut a Agramunt el mèrit d’haver aconseguit associar al territori productes tan exportats i presents arreu del món com ara el torró i la xocolata a la pedra.
 
Tots els productors locals estan un cop més presents a la Fira, que en aquesta edició ha aconseguit ampliar la seva superfície d’exposició mitjançant la participació d’altres sectors d’activitat com ara els ‘foodtrucks’ que enguany amenitzen l’espai de degustacions a l’aire lliure amb l’actuació en directe de nous valors de l’escena musical.
 


Comentaris

envia el comentari