Catalunya Diari

La Fira Ecojardí d'Alpicat arriba a la vintena edició

La Fira Ecojardí d'Alpicat arriba a la vintena edició| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alpicat

 

Alpicat celebra els dies 25 i 26 d'abril la Fira Ecojardí, un certamen que enguany arriba a la vintena edició, i que comptarà amb un espai de 4.000 metres quadrats repartits entre la zona esportiva i una part del Parc del Graó de la localitat. 

Pel que fa al número d’expositors, les previsions auguren que es situïn entre els 80 i els 100, mentre que la xifra de visitants es podria situar entre 4.000 i 5.000 persones, tenint en compte l’experiència d’edicions anteriors. 
 
De cara a aquesta edició tan assenyalada, Ecojardí accentuarà el vessant més professional, una línia que ja ha vingut apuntant en els darrers anys, tal com explica la regidora d’Economia, Cristina Badia. “Volem posar més èmfasi en el to professionalitzador que ja se li ha donat des de fa dos o tres edicions, aparcant més el tema de jardí i enfocant-ho cap a la cura de l’entorn i el medi ambient”, ha afirmat. Un gir que vol anar més enllà d’allò que és purament l’àmbit de la jardineria, responent també a una tendència general del mercat i de la societat en què el medi ambient ocupa un primer pla molt rellevant. 
 
Ecojardí s’engloba dins Fira d’Alpicat, amb la idea que en el futur aquesta entitat pugui abastar molts més aspectes i activitats, algunes de les quals ja es venen celebrant d’un temps ençà. És el cas de la Festa de la Mascota, que té lloc al mes de setembre, i, amb un caire d’espectacle i no tant d’exposició, i la Fira del Circ, que a finals de juny celebrarà la seva segona edició.
 
Un cartell que fusiona els cartells anteriors
El cartell d’aquesta vintena edició s’ha elaborat utilitzant la imatge dels cartells de totes les edicions anteriors, com una mena d’homenatge als vint anys d’una fira dedicada en primer pla a la jardineria, medi ambient i energies renovables. En els seus inicis, l'objectiu de la Fira era omplir Alpicat de jardins, flors o zones verdes, tant al municipi com als habitatges particulars. 
 
Un altre dels objectius és la promoció dels negocis dedicats a aquest món: jardí, plantes, vivers, medi ambient o energies renovables. Dins la fira, és tradicional el concurs de roses, amb la millor rosa, la més perfumada i la rosa Pau Casals (rosa blanca). També cal destacar el concurs fper a nens de dibuixos de la natura, on els més petits mostren la seva visió sobre el món natural. L'exposició de bonsais és també un clàssic a la Fira, així com els diversos tallers amb les flors com a temàtica principal. 
 
A més, l’Ajuntament d’Alpicat s’ha adherit al projecte Viles Florides, un projecte que respon a una proposta de la CHOC (Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya) i que distingeix aquelles iniciatives de l’àmbit públic i privat on la flor i la planta ornamental són protagonistes. Viles Florides engloba aquells municipis que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de l’espai urbà i la qualitat de vida dels seus habitants.Comentaris

envia el comentari