Catalunya Diari

La Fira Slow Food d’Alimentació i Salut arriba ja a la VII edició amb un programa de luxe

La Fira Slow Food d’Alimentació i Salut arriba ja a la VII edició amb un programa de luxe| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 

Balaguer acollirà un any més la Fira Slow Food d’Alimentació i Salut, organitzada per l’associació Slow Food Terres de Lleida, que se celebrarà els dies 4 i 5 d’octubre al pavelló firal d’Inpacsa de Balaguer. La creixent sensibilització pel consum ecològic, responsable i sostenible, i la participació desinteressada de conferenciants, cuiners i voluntaris ha fet possible la consolidació d’aquesta fira que arriba a la setena edició.

La fira consta de diverses seccions i activitats: mercat de la terra, conferències, tallers, degustacions i un bar-restaurant Slow Food. L’esdeveniment pretén apropar els petits productors i els consumidors, recuperar els hàbits alimentaris de la cuina de temporada i de proximitat i fer difusió de les teràpies naturals que es troben en la saviesa popular i ancestral.
 
Organitzada per Slow Food Terres de Lleida i Dolça Revolució, ambdues associacions amb seu a Balaguer, pretén ser una fira diferent ja que integra la promoció del la producció ecològica i de proximitat, la divulgació del coneixement i la crítica constructiva al sistema sanitari, proporcionant i creant alternatives naturals 'low cost' als tractaments convencionals.
 
La fira compta amb un ampli programa de conferències i noms rellevants dins el món de la salut. Professionals i investigadors que parlaran sobre temes tan diversos com la geobiologia i la salut a l’habitatge, erotisme i des-erotització com a causa de malalties, control mental del dolor, des-medicalització de malalties, agricultura regenerativa, aplicació d’aigua de mar en l’agricultura, aplicacions i usos terapèutics del cànnabis... Degut a la previsió d’un augment notable de l’afluència, aquest any s’amplia la capacitat de les dues sales de conferències fins a 1000 i 500 persones respectivament.
 
Aquesta VII edició participa un gran cartell de noms rellevants dins del món de l’alimentació i la salut: Suzanne Powell, escriptora i divulgadora, presentarà i firmarà el seu pròxim llibre 'Menús conscientes'; Mariano Bueno, escriptor; Emilio Carrillo, consultor de la ONU i expert en desenvolupant; Pedro Ródenas, naturòpata i fundador de la revista 'Integral'; Josep Pàmies, activista; Félix Rodrigo Mora, escriptor, historiador i filòsof; i Manuel Guzmán, catedràtic de bioquímica i biologia molecular, entre d'altres.
 
Un dels actes principals de la fira és la taula rodona de testimonis, on diferents persones expliquen la seva experiència amb diferents problemes de salut i com han trobat remeis naturals alternatius als convencionals. Aquest acte estarà moderat per Mercedes Milà, presentadora de TV, i persona implicada amb l’associació. Milà ha pogut experimentar de primera mà l’ús d’algunes barreges de plantes en problemes de salut.
 
Potencia petits productors
En el Mercat de la Terra pretén promocionar els petits productors artesanals i de proximitat. S’hi poden trobar aliments ecològics, plantes medicinals, seques i vives, ungüents, cosmètics naturals, etc. Un dels atractius d’aquesta fira és l’especial cura en la selecció de productors, intentant promocionar l’economia local, la producció del proximitat, artesanal i ecològica. Els aliments creiem que han de ser nutritius i s’han d’elaborar respectant el medi ambient i garantint unes condicions dignes de les persones que els produeixen. El mercat de la terra aquest any s’ha ampliat en superfície i acull uns 80 expositors.
 
També es pot gaudir d’un bon nombre de tallers i degustacions pensats per posar a la pràctica els sentits i habilitats. En la línia de compartir coneixement, són els mateixos expositors que realitzen bona part dels tallers i degustacions i expliquen les tècniques i secrets de l’elaboració dels seus productes.  Hi haurà degustacions guiades, on els productors explicaran de primera mà com estan elaborats i com s’han de menjar per extreure’n totes les qualitats. Vins blancs, rosats i negres,  cerveses artesanes, xocolates, productes de mel, formatges, etc. 
 
Per la qualitat dels ponents, dels expositors i per la trajectòria de la fira, aquest any s’espera una gran afluència de públic vingut de les comarques de ponent i d’arreu de la península, superant les 6.000 de l’edició anterior. La capacitat hotelera de Balaguer està plena des de fa setmanes i des de la organització s’està derivant l‘allotjament dels visitants cap als voltants de Balaguer i Lleida ciutat.
 
Tot l’esdeveniment és porta a termes gràcies a la participació de 50 voluntaris que s’impliquen tot el cap de setmana i a la col·laboració de l’Ajuntament de Balaguer, en la cessió del pavelló i el suport econòmic.


Comentaris

envia el comentari