Catalunya Diari

La Fira Slow Food d'Alimentació i Salut de Balaguer arriba a la sisena edició

La Fira Slow Food d'Alimentació i Salut de Balaguer arriba a la sisena edició| Redacció - Fotografia: Facebook Slow Food Balaguer

 La fira augmenta el nombre d’expositors a 67, un 20% més que l’any passat. Durant aquests dos dies estan programades més de 50 activitats simultànies dins les diferents àrees del recinte: mercat de la terra, dues sales de conferències amb capacitat per 1.200 persones, tallers, tastos, restaurant km0 i àrea infantil. L’esdeveniment pretén apropar els petits productors i els consumidors, recuperar els hàbits alimentaris de la cuina de temporada i de proximitat i fer difusió de les teràpies naturals que es troben en la saviesa popular i ancestral. La organització preveu que el nombre de visitants augmenti respecte l’any passat i arribi als 4.000, molts d’ells procedents d’arreu de l’estat espanyol atrets per l’interès de les conferències. 
 
En total es realitzaran 30 tallers i degustacions: de còctels naturals, d’elaboració i conservació de llevats, de cosmètica, de geometria sagrada, d’aloe vera, d’aliments quilomètrics i de biodansa, entre d'altres. Degustacions de vins blancs, rosats i negres, patés, cerveses artesanes, xocolates, fruita seca, productes de mel, formatges... Cal destacar la presentació del formatge de carbó. I pels més petits també hi haurà un espai on descobriran com la llet es converteix en formatge, com fer un hortet, a fer ioga explicant contes i un de xocolata per llepar-se els dits.
 
Pàmies presenta el seu nou llibre
Dins dels actes de la fira, Josep Pàmies presentarà el seu llibre 'Una dolça revolució', una reflexió sobre l’àmbit de l’alimentació i la salut, donant una visió crítica de la indústria i lobbies del sector, però a l’hora proposant alternatives i canvis. El llibre suposa l’estrena també de Dolça Revolució com a editorial. La presentació del llibre serà el dissabte a les 10.30 hores, just després de la inauguració de la fira, i més tard es posarà a la venda el llibre i els signarà a la parada de la Dolça Revolució. 
 
Per altra banda, entre les activitats previstes també destaca la ponència de la Teresa Forcades, que parlarà sobre el negoci i la medicalització de l’alcohol i la sexualitat. El reconegut Dr. Alberto Martí i Bosch, oncòleg pediatra, explicarà com viure el càncer des d’una altra perspectiva, i com tractar-lo de de formes alternatives. Es presentarà un estudi de recerca sobre la estèvia i la Dra. Odile Fernández parlarà sobre les seves receptes anti-càncer. Es clouran les conferències diumenge a les 18.00 hores amb Txumari Alfaro, que parlarà de petits secrets de cuina i salut.


Comentaris

envia el comentari