Catalunya Diari

La Firacóc de Tàrrega esdevé l’aparador gastronòmic de la coca de recapte els dies 10 i 11 de maig

La Firacóc de Tàrrega esdevé l’aparador gastronòmic de la coca de recapte els dies 10 i 11 de maig| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 Organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica, la Firacóc 2014 exposarà a l’Espai MerCAT els cócs tradicionals d’escalivada, carabassó o arengada així com els que incorporen nous ingredients. Compartiran espai amb delícies de fleca com coca, magdalenes, panadons, orelletes, galetes o bunyols. L’oferta es completarà amb licors artesans, formatges i embotits. El públic tindrà ocasió d’adquirir tots aquests productes a més de fer quatre tastets més una beguda al preu de 7 euros.
 
Paral·lelament, la Federació Catalana de Gremis de Flequers acostarà a la Firacóc el Pa del Tricentenari, elaborat amb diferents farines, de llarga fermentació i cocció lenta de 50 minuts. D’aquesta forma, Tàrrega guanya un altre vincle amb la commemoració del 1714. Manel Llaràs, president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, s’encarregarà de fer-ne la presentació a la capital de l’Urgell.
 
El programa es completarà el diumenge 11 a la tarda amb l’Aplec del Cóc a càrrec de la Coordinadora de Moviments Juvenils, un aparador del cóc genuïnament targarí per degustar durant el ball a la plaça de les Nacions sense Estat.
 
Obrador obert per a petits i grans
Dins l’apartat de propostes paral·leles, l’obrador de la Firacóc impartirà tres tallers temàtics de fleca per a petits i grans, amb caràcter gratuït. D’una banda, el dissabte 10, de 18.00 a 19.30 hores, es mostrarà com les noves tècniques culinàries es posen al servei de la tradició gràcies al taller de masses de fleca elaborades amb l’electrodomèstic Thermomix.
 
El diumenge 11 es dedicarà als petits de casa amb sengles tallers de galetes de mantega decorades a càrrec de Sandra Corrales de Dolç Cafè, a les 11.00 hores, i del cóc genuí de Tàrrega amb el flequer local Òscar Gabernet, a les 17.00 hores.
 
Horaris
- Dissabte 10 de maig: de 18.00 a 22.30 hores.
- Diumenge 11 de maig: de 10.00 a 14.00 hores i de 17.30 a 22.30 hores.
 
- Tallers de l'obrador:
Dissabte 10 de maig - dos torns: un a les 18.00 hores i l'altre a les 19.30 hores. Taller de masses de fleca elaborades amb l’electrodomèstic Thermomix, a càrrec de Montse Granollers. Coca de recapte de verdures, coca dolça amb crema i pa al vapor. Gratuït. Places limitades.
 
Diumenge 11 de maig - d'11.00 a 14.00 hores. Taller de galetes de mantega decorades, a càrrec de Sandra Corrales (Dolç Cafè de Tàrrega). Públic infantil. Gratuït. Places limitades.
 
Diumenge 11 de maig - de 17.00 a 20.00 hores. Taller de cóc de Tàrrega, a càrrec d’Òscar Gabernet (Forn de Pa O. Gabernet). Públic infantil. Gratuït. Places limitades.


Comentaris

envia el comentari